Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet Ràdio fa 5 anys

Aquesta Festa Major farà 5 anys de l’inici de les emissions de Ripollet Ràdio. En aquest temps, l’emissora municipal ha anat consolidant la seva vocació d’arribar a ser un mitjà de comunicació de referència, en pluralitat i qualitat. En l’actualitat, compta amb una producció pròpia de 87 hores setmanals de programes informatius i d’entreteniment i una plantilla de 9 persones i 30 col·laboradors. Amb motiu del cinquè aniversari, es farà una programació especial de Festa Major i es muntarà una exposició de ràdios antigues del col·leccionista Josep Mª Cornadó. A l’octubre se celebrarà la primera edició dels premis “La Ràdio d’Or”, amb els que es reconeixerà d’ara en endavant la contribució de persones, iniciatives i entitats en l’impuls i divulgació dels valors cívics i culturals del nostre poble. El certamen s’encetarà amb la menció honorífica a l’Associació Ràdio Ripollet, en l’any del seu 20è aniversari, com a pionera de la radiodifusió local de Ripollet.

5 anys de ràdio

Les emissions de Ripollet Ràdio van començar el dissabte 30 d’agost de 1997, amb una programació especial de Festa Major des dels nous estudis de la Rambla de Sant Jordi. Després d’un mes d’emissions en proves, a l’octubre van entrar en funcionament les 4 hores diàries de producció municipal i al gener de 1998, després de llargues negociacions, l’Associació Ràdio Ripollet va incorporar-se a la programació de Ripollet Ràdio amb la realització conjunta de la retransmissió de La Nit de Reis.
La primera temporada de Ripollet Ràdio va comptar amb programes com l’Informatiu, Al Mediodía la Rambla, L’Ajuntament Respon, En Efectiu, Nacido en i La ràdio amb el 0’7. Per la seva part, l’Associació aportava una tradició de 15 anys, realitzant una programació autònoma de 4 hores diàries més, subvencionada per l’Ajuntament de Ripollet, amb programes d’entitats com Ripollet Sardanista, el més antic de la radiodifusió local, Arco de la Macarena i Encuentro en las Ondas. A més, van reprendre les emissions espais com Club 60, Música i esports, El Follet entre Caixes, Viaje al Reino del Metal, Parlem de Cinema, Música en el Ático, Red Hot, Funky Town, etc., i en van néixer d’altres com 2xTot i Ripollet Cultural. Aquest treball conjunt va fer mereixedora que l’emissora municipal quedés finalista com “Millor emissora municipal” a l’edició de 1998 del premis de comunicació de la Diputació de Barcelona. Al 1999 es va fer la marató radiofònica “Ripollet amb l’Amèrica Central”, que conjuntament amb Ripollet Solidari i altres entitats va aconseguir 2 milions de PTA pels damnificats per l’huracà Mitch. Aquesta fórmula mixta es va mantenir fins l’estiu de 2000, quan l’Associació Ràdio Ripollet va renunciar a continuar participant a les emissions radiofòniques i va deixar via lliure als seus socis perquè poguessin continuar a l’emissora municipal en una programació única. De 1997 a 2000 la producció de la programació municipal va ser realitzada per personal d’EMA-Publicacions i Publicitat i des de gener de 2001 per Pandora SCLL.
A partir del 4 de setembre de 2000, l’emissora municipal va agafar una nova embranzida, ampliant el seu horari d’emissions i potenciant la programació informativa. Van crear-se nous programes com Obert al Matí, Fórmula 91.3, Munta-t’ho bé i Vespres castellers. Durant aquesta temporada, la ràdio va realitzar les Jornades de Micros Oberts, amb una vintena de programes especials cara al públic des dels principals punts neuràlgics de Ripollet. Finalment, al setembre de 2001, Ripollet Ràdio va fer un nou pas endavant, incorporant els programes de participació 3 Minutos de Gloria, dues hores diàries amb la unitat mòbil en directe, i La Radioescola, destinat als escolars. Tot plegat ha portat a la consolidació de l’audiència de Ripollet Ràdio, reconeguda per l’Estudi General de Mitjans. SI VOLEU AMPLIAR LA INFORMACIÓ SOBRE RIPOLLET RÀDIO PITJEU EL BANNER DE PORTADA.