Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arriba la Festa Major 2009

Més d'una cinquantena d'actes conformen el programa de la Festa Major de Ripollet 2009, que tindrà lloc del 28 al 31 d'agost. El mercat de pagès i propostes com ara danses de Bollywood o el Planetari són algunes de les principals novetats d'enguany.
La Gibrelleta torna més heavy que mai amb Mägo de Oz, els ripolletencs El Rey de Espaldas, de teloners i el llançament de tasses de wc. L'oferta jove es completa amb el tradicional Ripollet Rock Festival i el concert de grups locals.

A més, durant la festa gran de la vila podrem gaudir de la baixada de carretons, les revetlles de La Principal de la Bisbal i el Confetti, que tancarà les celebracions el revival dels anys 60, 70 i 80, a càrrec del locutor Albert Malla.
Quatre dies de gresca, pensats especialment per a que tots els veïns i veïnes de la població surtin al carrer i gaudeixin de la Festa Major més esperada i estimada de la comarca.

Molta música
A l'apartat musical, la Festa Major, com sempre, s'adapta a tots els gustos i edats. Des del flamenc, passant pel jazz, el country, les havaneres, la rumba o el heavy, la música dels anys 60, 70 i 80 serà l'encarregada de posar el punt i final a la Festa Major, amb el revival d'Albert Malla i el grup Los Pasantes.

Cultura popular
Les tradicions continuen presents a la Festa Major. Així, trobem activitats com la ballada de gegants, la mostra de bestiari, la cercavila dels trabucaires, ballades de sardanes i gitanes i el concurs d'arrossegament, entre d'altres. També hi haurà temps per conèixer la nostra història i la nostra vila, amb activitas al CIP i el Molí d'en Rata i un itinerari guiat pel nucli antic i un itinerari botànic.

També per als menuts
Continuant amb la línia endegada pel Patronat Municipal de Cultura l'any passat, el programa ha ampliat el nombre d'activitats dedicades als més petits. Així, Mimajocs oferirà tallers infantils, jocs gegants i un espai per a petits el divendres. També hi haurà el Planetarium de La Caixa, castells inflables, el concurs de dibuix infantil, el taller de maquillatge i l'espectacle a càrrec de Pentina el gat.

Esport a dojo
L'esport també torna a tenir el seu espai a la Festa Major, amb activitats tan importants com la Festa de la Bicicleta, el Campionat de Tennis o la XXXI Cursa Popular de Festa Major. També s'ha programat bàsquet i handbol al carrer, el campionat de petanca, tennis al carrer i diversos partits de futbol.

Els actes han estat consensuats a la Comissió de Festa Major, formada per representants del Patronat Municipal de Cultura i d'entitats culturals, juvenils, esportives i socials del municipi.

Nota: vegeu el programa detallat dia a dia a l'Agenda de la web i a l'especial FM09 de la revista municipal BR.

R.H.