Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords del Ple Municipal del 23 de juliol de 2009

El passat dijous 23 de juliol va tenir lloc la sessió ordinària del Ple Municipal, que va comptar amb 11 punts a l'ordre del dia. Un dels més destacats va ser l'aprovació de la modificació de l'ordenança fiscal n° 19 que permetrà a les persones que portin més de 2 anys abonats al PAME i que estiguin en situació d'atur, demanar l'exempció de la quota de soci. El punt va ser aprovat per unanimitat.

Per accedir a aquesta demanda, s'haurà de complir uns requisits mínims, com que els ingressos de la unitat familiar no superin en 1,5 vegades el salari mínim interprofessional o en cas individual no superin el salari mínim. Totes aquestes condicions s'hauran d'acreditar amb la corresponent documentació i la situació serà revisada cada tres mesos.

També es van aprovar dues modificacions de crèdits: la primera, de 9.720 euros, és una subvenció que anirà destinada al Pla de Formació d'Adults l'Associació Jaume Tuset. La segona, de 52.000 euros, consisteix en incorporar aquest import, que prové del romanent de tresoreria del PMO, als seus pressupostos, i que es destinarà a arreglar les voreres del carrer Nou, després d'haver realitzat les del carrer Padró. El punt va ser aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals.

En el punt número 6 es va donar llum verda a la modificació dels terminis d'execució del projecte de construcció de la residència per a la gent gran, que estava aturat des del passat mes de setembre. Això suposarà establir el començament de les obres en 5 mesos i en 16 mesos per l'acabament. El punt va ser aprovat amb els vots a favor de Convergència i Unió, del Partit dels Socialistes de Catalunya i del Partit Popular i el vot en contra del Compromís per Ripollet.

També es van aprovar per unanimitat les festes locals de cara al 2010, que seran el dilluns 24 de maig, celebració de la Segona Pasqua i el 30 d'agost, dilluns de Festa Major.

El punt número 8 portava a aprovació del Ple designar l'IMPSOL com a administració actuant en el sector Redosa, que d'aquesta manera el podrà cedir al Departament de Salut de la Generalitat, per destinar-hi el futur Hospital Comarcal Ernest Lluch. Aquesta designació es realitza amb l'objectiu d'agilitzar els terminis pel que fa a la construcció de la nova infraestructura sanitària. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de PSC, CIU i PP i el vot en contra del CpR.

Un altre dels punts aprovats va ser el número 9, que concretava el plec de condicions i la convocatòria de concurs per a la concessió administrativa del viver de plantes situat en un dels edificis annexos a la Casa de Natura, i que es destinarà a activitats educatives relacionades amb la jardineria i el viver de plantes autòctones. El punt va ser aprovat amb el vot a favor de l'equip de govern i l'abstenció dels grups de l'oposició.

Per últim el CpR va presentar una moció per modificar el Programa Metropolità de Gestió de Residus Municipals, en especial la construcció d'una nova incineradora. La proposta, ampliament debatuda, va ser rebutjada amb els vots en contra de tots els grups municipals.

L.P.