Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El jutge dicta sentència sobre el cas Maores

El passat divendres, 17 de juliol, el jutge responsable del cas Maores va dictar sentència per als dos acusats de la mort de la noia el passat mes de novembre. El magistrat ha imposat cinc anys d'internament i tres de llibertat vigilada per a Sergio, el principal acusat, que en el judici va guardar silenci i en una anterior declaració es va confessar autor de la mort de la noia. Es tracta de la màxima pena aplicable per a menors de 16 anys.

L'altre acusat, Luis, haurà de complir quatre anys i nou mesos de reclusió i el mateix període de llibertat vigilada. Els pares dels dos menors hauran de pagar una indemnització de 525.000 euros a la família de la víctima.

El jutge rebutja la hipòtesi que Sergio tingui alguna pertorbació psíquica, tal i com havia al·legat la defensa, basant-se en el fet que quan va confessar el crim va assegurar que sentia veus. El magistrat tampoc accepta la versió de l'altre acusat, Luis, que va explicar que no es va adonar de res. La sentència, en canvi, explica que l'adolescent va ser cooperador necessari i que no va intentar dissuadir el seu amic. El jutge li ha rebaixat la pena perquè no se li aplica l'acarnissament. La seva advocada ha anunciat que presentarà recurs.

L.P.