Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci per l'Ocupació analitza la conjuntura econòmica actual a la comarca

Una quarantena de representats institucionals de les entitats membres del Consorci per l'Ocupació i Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO) es van reunir el passat dimarts, 14 de juliol, a Sant Llorenç Savall, per analitzar la conjuntura econòmica actual i definir les línies d'actuació a seguir des del Consorci en pels propers dos anys. La jornada es va realitzar sota el nom 'VALLÈS AVANÇA: Estratègies 2010-2011 per la nostra comarca'.

A la trobada hi van assistir representants del Consorci, Montserrat Capdevila, alcaldes i alcaldesses, regidories d'ocupació i promoció econòmica, representats dels agents socials i econòmics i el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Des del SOC i el COPEVO es van presentar les perspectives futures de les polítiques d'ocupació, així com la nova llei de política industrial, per tal de valorar la seva incidència en la nostra comarca durant els propers anys.

La trobada es va iniciar amb una valoració i previsió de l'actual crisi econòmica, de les dificultats i reptes que suposa per a la nostra comarca, tant per l'increment del nombre de desocupats com per la destrucció de llocs de treball i de teixit empresarial. També es va fer balanç dels treballs realitzats entorn el Pla Estratègic VALLÈS AVANÇA 2008-2013 i el seu primer Pla d'acció 2008-2009. A partir de diferents grups de debat i reflexió, es va valorar la feina realitzada per l'entitat en aquests darrers dos anys i es van proposar i debatre les línies d'actuació i prioritats que el COPEVO ha de desenvolupar de cara els propers dos anys.

Properament, es preveu realitzar una trobada amb els responsables tècnics de les entitats per tal de concretar, coordinar i posar en marxa les actuacions i prioritats identificades.

R.H.