Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Centenars d'amics de Domènec Torras omplen el Teatre Auditori per recordar-lo

El passat diumenge, 5 de juliol, el grup Amics d'en Domènec Torras es van trobar al Teatre Auditori per homenatjar a aquest ripolletenc que va treballar per a la dinamització cultural de la vila fins la transició. Teatre, música i paraules d'agraïment i record van ser els protagonistes de l'homenatge.

A l'acte van participar el grup Not Just Jazz, La Careta Teatre, Amics del Teatre i l'Esbart Folklòric d'Horta. A més, alguns dels membres de la comissió d'Amics d'en Domènec Torras, com ara Jordi Sanz, van adreçar unes paraules de record de l'artista. Jordi Allepuz va ser l'encarregat d'encarnar a la persona de Domènec Torras, donant veu als seus records i vivències.

La comissió va ser impulsada per Pedro Bélmez, Toni Oller, Jordi Allepuz, Jordi Sans i Aniceto Rodríguez, entre d'altres. A banda de l'homenatge, l'objectiu de la comissió és aconseguir que l'Ajuntament posi el nom de Domènec Torras al Teatre Auditori de Ripollet.

L'any 1980 va morir Domènec Torras i Puig. Violinista de professió, Torras va dedicar la seva vida a la música, el teatre i la cultura en general. Un dels fets pel qual se'l recorda especialment és la fundació de l'escola de teatre on nois i noies de tot el municipi van entrar en el món de la interpretació. 30 anys més tard molts d'ells encara continuen actius a l'escena.

F.R.

Fotos:
- Jordi Allepuz, a l'inici de l'acte, representant al propi Domènec Torras.
- Actuació de la Not Just Jazz.
- Jordi Sanz va parlar de la vessant teatral de Torras.
- Actuació de la secció jove de La Careta Teatre.
- Una escena de Romeu i Julieta, d'Amics del Teatre.