Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet signa el pacte comarcal per l'energia

L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va signar el passat dijous, 25 de juny, a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental, el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per l'energia. A banda del nostre municipi, també han signat Barberà, Castellar del Vallès, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Palau Solità i Plegamans, Rubí, Sabadell, Sant Cugat, Santa Perpètua, Terrassa i Ullastrell.

A banda dels alcaldes i alcaldesses i regidors de les 12 poblacions, a l'acte també hi van ser presents els diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Barón, el president del Consell Comarcal, Antoni Rebolleda i el president de la Comissió Informativa de Medi Ambient del Consell Comarcal, Francisco Bustos.

El Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia pretén impulsar els ambiciosos objectius de la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020. L'objectiu de la CE és reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable impulsats des de l'acció local. Fins ara, ja s'hi han adherit prop de 500 municipis de països de la Unió Europea, dels quals, més de 90 són de la província de Barcelona.

Els municipis que s'adhereixen al Pacte han de redactar, en el termini màxim d'un any, un Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). És per això que la Diputació de Barcelona ha destinat entre 2008 i 2009, 1,5 milions per a la contractació de la redacció de PAES dels municipis signants del pacte d'alcaldes.

R.H.