Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords del Ple Municipal del 25 de juny 2009

Dijous, 25 de juny, va tenir lloc la sessió ordinària del Ple Municipal que va comptar amb 13 punts de l'ordre del dia. Entre els més importants destaca la presentació de la Memòria del Defensor del Ciutadà 2008 i l'inici d'expedient per a la nova zona d'aparcament gratuït de rotació.

El Ple es va iniciar amb la presentació del Despatx Oficial per part de l'alcalde on es va informar del canvi de portaveu del Compromís per Ripollet, que a partir del proper Ple serà el regidor José Luís Muñoz.

El següent punt va ser l'aprovació del Compte General del 2007 que, tal i com va explicar la regidora d'Hisenda, Imma Viera, després de ser revisat per la Comissió Especial de Comptes, tal i com marca la legislació, es podia portar a aprovació del Ple. El punt va comptar amb el suport del PSC i CiU, l'abstenció del CpR i el vot en contra del PP.

Posteriorment, es va portar a aprovació dels regidors i regidores la denúncia del contracte de neteja dels edificis i dependències municipals. Aquest apartat consistia en el trencament del contracte actual amb l'empresa responsable, ja que han finalitzat totes les pròrrogues possibles i l'inici d'un nou expedient per contractar una nova empresa. Es va donar el vistiplau del punt per unanimitat de tots els grups.

El punt número cinc de la sessió va ser l'aprovació definitiva del reglament de règim intern del Mercat Municipal. Tal i com va explicar el regidor de Comerç, Joan Fandos, després de l'aprovació provisional del text el desembre passat, durant aquests mesos s'han realitzat diferents reunions on s'han recollit algunes de les esmenes al text fetes per la Junta de Concessionaris del Mercat, així com d'altres pardistes a títol individual i del Compromís per Ripollet. El punts es va acordar amb els vots favorables de PSC i CiU i els vots en contra de l'oposició.

A continuació es van debatre dos punt relacionats amb l'establiment de la zona d'aparcament de rotació gratuït. El primer, que es va acceptar per unanimitat de tots els grups, va consistir en l'arxiu definitiu de la proposta de Zona Blava de pagament presentada en el darrer Ple pel grup de govern. En el segon es va presentar la nova proposta de zona d'aparcament de rotació, que en aquest cas serà gratuïta. El punt es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern, l'abstenció del PP i el vot en contra del CpR.

El punt vuitè va consistir en una modificació de les partides econòmiques de l'ajuntament, per valor de 33.500 euros, per la tramitació del nou tanatori i per la expropiació d'unes finques la vial del riu Ripoll, on s'està realitzant una actuació dels fons FEIL. El punt es va acceptar amb els vots favorables de PSC, CiU, PP i l'abstenció del CpR.

A continuació es va presentar l'establiment del servei públic del menjador escolar, que va comptar amb el vistiplau del govern i l'abstenció dels dos grups de l'oposició.

El punt desè va ser el nomenament dels membres de la Comissió d'Honors i Distincions, que va ser aprovat per unanimitat de tots els grups.

Posteriorment, i en relació a la modificació de crèdits d'un punt anterior, es va iniciar el procés d'expropiació urgent d'unes finques situades en un tram del passeig de vianants contigu al riu Ripoll per tal que es pugui continuar amb les obres del carril bici, amb el suport unànime de tots els grups.

Memòria del Defensor del Ciutadà 2008
El Ple va finalitzat amb la presentació per part del síndic local, Ramon Costa, de la seva memòria d'actuació de l'any 2008. En total l'Oficina del Defensor del Ciutadà ha rebut 27 expedients, dels quals 22 han estat admesos a tràmit i 19 van ser resols durant l'any 2008. Així mateix, l'oficina ha atès 63 consultes directes, 15 que han arribat des de la OAC i 13 rebudes per correu electrònic. El punts no es va dura votació del plenari.

Fora de Ple
Un cop finalitzat el Ple, un grup de pares i mares del municipi, descontents per l'assignació de places de P-3 van sol·licitar realitzar una pregunta als regidors sobre la possibilitat de posar un servei de transport escolar per als seus fills. La regidora d'Educació, Maria del Mar Viera els va respondre que des del Consell Comarcal no es podrà oferir aquest servei, però que la Regidoria “manté les portes obertes per seguir buscant una sol·lució”.

F.R.