Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra el Corpus 2009

8.000 clavells i 1.500 flors de gerbera, acompanyades d'altres elements vegetals, com esclòfia d'arròs, gespa o encenall tenyit, es van utilitzar el diumenge, 14 de juny, per confeccionar les vistoses catifes del Corpus pels carrers del Nucli Antic. Aquesta celebració està organitzada per l'Associació Cultura i Tradició i la Parròquia de Sant Esteve, amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura.

Des de les 6 del matí, desenes de persones van començar a elaborar les catifes, que es van poder veure a partir de les 12 i durant tot el dia. Motius religiosos i ornamentals es van acompanyar d'altres més fantàstics com els de la catifa infantil o fins i tot històrics, com la catifa realitzada al carrer del Sol, sobre els molins de Ripollet. L'Associació Cultura i Tradició va realitzar la seva catifa, com és tradicional, a la plaça Clos i el Club Bàsquet Ripollet va participar per primera vegada, amb una catifa al carrer dels Afores.

La jornada va comptar amb les actuacions del Trabucaires de Ripollet i els bastoners de Sant Cugat durant el matí. A la tarda, a la missa solemne va intervenir el Cor de Cambra de Ripollet i la posterior processó de Corpus va comptar amb l'acompanyament de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i els Gegants de Ripollet.

Durant el matí també es va poder veure al carrer dels Afores, una exposició fotogràfica amb imatges de la Trobada de Catifaires que va tenir lloc a Ripollet l'any 2008. A la tarda, dins el Pla Educatiu d'Entorn, es va realitzar un itinerari guiat pel Ripollet històric. A més durant tot el dia es va poder veure l'ou com balla al pati de l'absis de l'església. Entre els visitants del Corpus 2009 va destacar la presència del Bisbe de Terrassa, Monsenyor Josep Àngel Saiz.

R.H.