Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'harmonia entre llum i paisatge, eixos claus del futur Hospital Ernest Lluch

La consellera de Salut, Marina Geli, conjuntament amb els alcaldes de Ripollet, Montcada, Cerdanyola i l'alcaldessa de Barberà van presentar divendres, 12 de juny, el projecte guanyador del concurs d'idees per a la construcció del futur Hospital Comarcal Ernest Lluch. 'Llum, paisatge i salut' ha estat l'escollit, realitzat per la unió temporal d'empreses b720 Arquitectura, Vicenç Benítez i Patricio Martinez i Maximià Torruella Arquitectura.

El projecte guanyador és una edificació horitzontal, de planta rectangular,de quatre pisos d'alçada i soterrani. Es caracteritza per estar organitzat de manera que sigui funcional i còmode pels usuaris i el personal de servei. L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo va destacar la "sensibilitat de la proposta", per exemple en l'ús de la llum natural o l'orientació de les habitacions, " que estan mirant a Collserola". Un dels reptes del projecte, com va afirmar un dels arquitectes, ha estat "vèncer la contaminació acústica que és molt present en aquest espai".

Tots els alcaldes van destacar, durant les seves intervencions, que aquest projecte no hauria estat possible sense el treball de coordinació entre els ajuntaments i la Generalitat i que ara s'hauran de fer millores en el transport públic i la urbanització de la zona.

Tal i com va declarar la consellera i els alcaldes, està previst que l'enderroc dels edificis que resten al solar on es construirà l'hospital es realitzarà entre els mesos de setembre i octubre d'enguany. D'aquesta manera el calendari continua "tal i com estava previst", segons la consellera.

L'obra
La inversió prevista per l'obra i l'equipament d'aquest centre és de 96.650.000 euros i atendrà a uns 190.000 habitants de la zona del Vallès Occidental sud.
Comptarà amb 190 llits d'aguts, 60 de mitja estada i 60 d'hospitalització. Les urgències comptaran amb 2 punts de triatge, 2 boxs d'atenció ràpida, 21 boxs polivalents i 10 d'observació. A l'àrea ambulatòria es construiran 77 consultes externes i gabinets d'exploració, zona de rehabilitació, 32 places d'hospital de dia i 15 boxs d'hemodiàlisis. Quant a serveis centrals, hi haurà 5 quiròfans, 2 de cirurgia major i 3 de menor, 3 boxs d'urgències, 1 quiròfan i 3 sales de dilatació i parts. Finalment, a l'apartat de diagnòsi per la imatge, s'instal·laran serveis de radiologia convencional, telecomandaments, sales de mamografies, ecografies, ortopantomografies, TAC i ressonàncies magnètiques.

F.R.