Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra el Corpus 2009

Aquest diumenge 14 de juny tindrà lloc a Ripollet la celebració del Corpus 2009, organitzat per l'Associació Cultura i Tradició i la Parròquia de Sant Esteve, amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura. Els actes previstos s'inicien el dissabte 13 de juny, amb la recollida i tallada de la flor, que tindrà lloc a les 5 de la tarda a la placeta darrera de la plaça Clos.

Diumenge a partir de les 8 del matí es realitzarà el muntatge de les catifes i les visites seran de 12 del migdia fins a les vuit del vespre. D'11 a dues de migdia hi haurà al carrer dels Afores, 14, una exposició fotogràfica amb un recull de les imatges de la Trobada de Catifaires que va tenir lloc a Ripollet l'any 2008.
A les 12 del migdia hi haurà una cercavila dels Trabucaires de Ripollet així com la visita del Bisbe de Terrassa, Mons. Josep Àngel Saiz. A les 13h tindrà lloc la cercavila dels Bastoners de Sant Cugat.

El programa de tarda s'iniciarà a les 18h amb l'actuació, a la plaça Clos, del Cor de Cambra de Ripollet. També es realitzarà un itinerari guiat pel casc antic organitzat pel Patronat Municipal de Cultura, dins el Pla Educatiu d'Entorn.
A dos quarts de vuit hi haurà una missa solemne a l'església parroquial amb la intervenció del Cor de Cambra de Ripollet. Per últim, a partir de les 20.30 h es realitzarà la processó de Corpus pels carrers de: la Salut, plaça Clos, carrer dels Afores, del Dr. Figarola, del Sol, d'Anselm Clavé i Nou. Tot acompanyat per la banda de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i dels Gegants de Ripollet.

Durant tot el dia també es podrà veure l'ou com Balla al pati de l'absis de l'església.


Itinerari pel Ripollet Històric
Amb motiu de celebració del Corpus, i inclòs en el seu programa d'actes, es realitzarà a les 6 de la tarda un itinerari pel Ripollet històric.

Els Itineraris pel Ripollet Històric són una de les actuacions que, impulsada inicialment per la Comissió Local del Pla Educatiu d'Entorn (PEE), ha estat incorporada a les activitats educatives que s'organitzen des de la Regidoria d'Educació. L'actuació, que fa molts cursos que es realitza amb escolars de secundària, es va plantejar, des del PEE per a les famílies en caps de setmana i la du a terme per l'Associació Ripollet Natura.

Els itineraris previstos per als propers mesos són un que es farà el darrer cap de setmana d'agost, coincidint amb els actes de Festa Major i un altre el 27 de setembre, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni.

Els Itineraris són gratuïts i oberts a la població general, tot i que cal inscripció prèvia, i comencen sempre al Centre d'Interpretació del Patrimoni (CIP) a les sis de la tarda.

Amb aquesta actuació, en coordinació amb l'àrea de patrimoni del Patronat Municipal de Cultura, es vol apropar el coneixement de la història local a la població de Ripollet.


FOTO: Díptic amb el programa del Corpus 2009
FOTO2: Un moment de la presentació del Corpus d'enguany

L.P.