Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenten les bases del 1r Certamen Musical per a Grups Locals

Les regidories de Relacions Institucionals i Comunicació i de Joventut de l'Ajuntament de Ripollet han presentat les bases del Ier Certamen Musical per a Grups Locals de Ripollet. L'objectiu d'aquesta activitat és la promoció de grups de música novells del municipi de Ripollet, i està encabida dins de les activitats de la programació de la Festa de la Gibrelleta 2009, que tindrà lloc els dies 28, 29, 30 i 31 d'agost.

Podran participar en aquest certamen els joves de 16 a 29 anys amb formacions musicals amb membres majoritàriament de Ripollet. La presentació de maquetes serà al registre de l'Ajuntament de Ripollet fins el proper dia 20 de juny. El grup seleccionat en primer lloc serà el encarregat de tocar com a teloners del grup de dissabte de la festa de la Gibrelleta. Els altres tres grups seran els encarregats de la realització d'un concert el diumenge, 30 d'agost, a l'escenari habilitat al parc dels Pinetons. Tots els grups seleccionats comptaran amb un premi en metàl•lic de 300 euros.

Bases del certamen

1. El certamen musical de grups locals Gibrelleta 2009 té com a objectiu la promoció de grups de música novells del municipi de Ripollet.
2. Podran participar grups musicals formats per joves i que els seus components, majoritàriament, siguin residents, nascuts o que desenvolupin la seva activitat musical a Ripollet. Es valoraran, preferentment, aquells grups formats per joves de 16 a 30 anys.
3. Podran participar en el certamen grups de qualsevol estil de música. Queden exclosos els estils corresponents a música clàssica.
4. Un mateix jove pot estar a un o més grups, però un grup amb els mateixos components únicament podrà presentar-se sota una mateixa proposta.
5. Els grups participants es comprometen, sota la seva responsabilitat, a tocar obres pròpies i lliures de drets d'autor i hauran de garantir un repertori propi amb una durada mínima de 45 minuts.
6. Els grups interessats en participar hauran de presentar sol•licitud abans del 20 de juny de 2009. Caldrà adjuntar amb la sol•licitud una maqueta amb almenys tres dels temes més representatius del seu repertori; un dossier amb les dades generals del grup (nom del grup, dades dels integrants amb telèfons i currículum del grup) i almenys una fotografia que pugui ser publicada als mitjans de comunicació. Aquesta documentació s'haurà de presentar via instància al Registre General de l'Ajuntament, c. de Balmes, 2 (OAC).
No es recollirà cap sol•licitud que no adjunti al full d'inscripció el dossier, maqueta i la fotografia del grup.
7. Els membres del jurat que seleccionaran els grups seran: un membre de l'Associació Ripollet Rock, un membre de l'Ajuntament de Ripollet, un membre del Consell Municipal de Joventut de Ripollet i un membre d'una entitat juvenil de Ripollet a determinar.
8. El jurat seleccionarà 4 grups de tots els que es presentin en la forma i termini establerts. Aquesta selecció es farà segons criteris de qualitat, de capacitat d'innovació i d'heterogeneïtat d'estils. L'organització establirà l'ordre de les actuacions.
9. Els premis pels grups seleccionats seran: el primer grup classificat tocarà com a teloner en el concert de la Gibrelleta de dissabte 29 d'agost de Festa Major i un premi en metàl•lic de 300 euros. Els tres grups següents en la classificació ho faran al concert que es durà a terme el diumenge 30 d'agost dins de les activitats de Gibrelleta de Festa Major Ripollet 2009 i tindran un premi en metàl•lic de 300 euros per grup. Els concert es realitzaran en les dates previstes, excepte en cas de suspensió per causes meteorològiques, per malaltia d'algun integrant del grup o per causes alienes a l'organització.
10. L'Ajuntament de Ripollet tindrà els drets de l'enregistrament i retransmissió de les actuacions.
11. L'organització del certamen es compromet a fer la difusió i publicitat de tots els concerts.
12. L'organització resoldrà qualsevol cas no especificat en aquestes bases, sense dret a reclamació, així com aquelles que les circumstàncies aconsellin per al bon funcionament del certamen.
13. La participació en el certamen implica l'acceptació d'aquestes bases.

L.P.

Foto:
- Conert Gibrelleta 2008, amb Gertrudis.