Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nova jornada de debat de les Candidatures Alternatives del Vallès

El proper dissabte dia 30 de maig, tindrà lloc a Badia del Vallès una nova jornada de debat i reflexió de les Candidatures Alternatives del Vallès. El tema de la gestió dels residus municipals tornarà a ocupar l'atenció dels participants. La jornada comptarà amb el suport i assessorament d'experts en el tema dels residus i de membres d'entitats ecologistes i tindrà lloc al CEIP la Jota de Badia del Vallès de 10 a 14h.

D'altra banda, el COP-CpR ha enviat una nota de premsa segons la qual el grup municipal ha pogut tenir accés a documentació de l'Entitat Metropolitana de tractament de residus per la qual aquesta preveu l'ampliació de l'Ecoparc-2 amb una planta de selecció d'envasos d'una capacitat de 25.000 tones any.

Segons el Compromís per Ripollet, aquesta ampliació s'emmarca en el nou programa de tractament de residus de l'Àrea Metropolitana, el qual podria preveure també l'ampliació de les instal•lacions ja existents del propi Ecoparc-2, amb un nou digestor, a afegir als tres que ja hi ha en funcionament.

Per Eduardo Giménez, regidor del Compromís, creu que pel que fa a la construcció d'una nova planta de selecció d'envasos en terrenys de l'Ecoparc-2, “aquesta s'ubicarà en els terrenys de reserva que té la planta de residus per la seva ampliació, i de fet suposarà la definitiva interrupció de la continuïtat del corredor biològic de l'Espai Agroforestal de Llevant”

D'altra banda, la possible ampliació de la pròpia planta de l'Ecoparc-2 amb un nou digestor significa un increment de la capacitat de la planta que segons el COP-CpR suposa l'incompliment, una vegada més, els acords que es van signar en el protocol de l'Ecoparc-2.

La nota de premsa acaba declarant l'oposició del grup municipal a l'ampliació de l'Ecoparc-2 perquè, segons ells, “sacrifica per sempre el corredor biològic de Llevant i perquè suposa un pas més en una política de residus que s'està demostrant ineficaç i nefasta.”

L.P.