Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa de ràdio Espai Vital guanya el Premi de Comunicació de la Diputació de Barcelona

El programa radiofònic Espai Vital, que dirigeix el locutor ripolletenc Xavi Cases, ha estat guanyador del premi de comunicació Rosalia Rovira d'enguany, que anualment atorga la Diputació de Barcelona al millor programa de ràdio de les emissores municipals de Catalunya.

El premi Rosalia Rovira de ràdios municipals, a la categoria corresponent a poblacions majors de 15.000 habitants, es va concedir ex-aequo per als programes Espai Vital, de Ripollet Ràdio i Les veus amagades, de Ràdio Esparreguera. En aquesta categoria van competir 28 candidatures.

El guardó, que es va conèixer en el marc de la Festa de la Comunicació 2009, celebrada a l'Auditori de l'Hotel Melià de Sitges el passat dissabte 23 de maig, està dotat amb 5.000 euros, que serviran per finançar activitats de l'entitat promotora del programa, Ràdio Espai Vital.

El programa, que s'enregistra a Ripollet Ràdio des de fa 4 anys, es coprodueix amb 4 emissores més: Cerdanyola, Montcada, Barberà i Santa Perpètua i s'emet els dimecres a les 20 hores, al 91.3 de la FM.

Quarta temporada en antena
Espai Vital és una idea original de Xavi Cases, locutor amb un llarga trajectòria dins les emissores de Cerdanyola i Ripollet i afectat d'esclerosi múltiple. Es tracta d'un espai dedicat a la reflexió i divulgació sobre les barreres que pateixen els malalts crònics i els discapacitats, amb entrevistes i diverses seccions en un tot desenfadat, alhora que reivindicatiu. El programa aborda cada setmana diferents problemàtiques que han d'afrontar els col·lectius més desfavorits de la societat i impulsa campanyes de sensibilització.
Després de quatre anys en antena, Espai Vital ha reunit un grup de persones amb discapacitat i/o preocupades per la discapacitat, constituïdes en l'Associació Espai Vital, que s'encarreguen de la realització del programa i la web www.radio-espai-vital.blogspot.com
Així mateix, la iniciativa compta amb la col·laboració dels serveis informatius de les quatre emissores, a més de la participació d'especialistes i polítics que donen resposta a les qüestions plantejades.

Fotos:
- Diferents moments dels premis
- Els membres del programa amb representants de les emissores de Cerdanyola, Montcada, Barberà i Ripollet
- Els guanyadors entre Francesc Triola, director de ComRàdio, i Antoni Fogué, president de la Diputació de Barcelona.