Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CDC de Ripollet organitza una conferència amb els comerciants de Ripollet

El passat 18 de maig l'agrupació local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va organitzar, al Centre Cultural de Ripollet, una conferència sobre la nova Directiva de Serveis dirigida sobretot als comerciants del municipi. La xerrada va anar a càrrec de Josep Maria Recasens, president de la sectorial de comerç, turisme i serveis de CDC i que havia estat subdirector del Departament de comerç de la Generalitat de Catalunya. També va participar-hi Joan Fandos, responsable de la sectorial de comerç local i regidor de comerç, indústria i turisme de l'Ajuntament de Ripollet.

Segons es desprèn de la nota de premsa enviada per CDC als mitjans, per Recasens, “la gran preocupació del petit i mitjà comerç és que el govern espanyol i català no s'empari en aquesta Directiva per liberalitzar sense cap tipus de control la implantació de grans superfícies comercials”.

Recasens va afegir que la Directiva Europea té aspectes positius com ara facilitar els processos administratius amb una finestreta única pels tràmits d'autorització, una simplificació de procediments i l'eliminació de pràctiques dissuasòries”

Per últim va puntualitzar que “a Catalunya gaudim d'un model comercial propi i característic en el que té un paper preponderant el petit i mitjà establiment”. La Unió Europea hauria de fer un reconeixement explícit de la funció del comerç urbà”.

L.P.