Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres per construir un pou de reg al parc de Gassó-Vargas

En el marc dels projectes del Fons Extraordinari d'Inversió Local (FEIL) del Govern d'Espanya, aprovats el 8 de gener de 2009 pel Ple Municipal, l'Ajuntament de Ripollet iniciarà en breu la construcció d'un pou pel reg al parc de Gassó Vargas. Es preveu que tinguin una durada de tres setmanes.

El municipi de Ripollet, en el seu límit Nord-Nordest, forma un continu verd que s'inicia a la Casa Natura, segueix amb el parc dels Pinetons, enllaça amb els antics Pinetons i els jardins del Gassó Vargas fins al carrer Padró. Ara fa tres anys es van iniciar els treballs de regeneració del bosc dels Pinetons, fets en diverses fases.

Les primeres van anar encaminades a crear nou sòl, modificant els perfils per evitar les escorrenties amb l'aportació de matèria orgànica i residus vegetals i també extraient els arbres morts i debilitats. A continuació, es va iniciar la plantació arbustiva que es va estendre també a la zona que l'envolta, on aquest any es seguiran els treballs, s'arreglaran els talussos i es podaran les branques baixes dels arbres. Aquest any també s'iniciaran els treballs de regeneració dels jardins de Gassó Vargas.

Totes aquestes zones verdes, amb una superfície d'unes 10 hectàrees, tenen unes característiques similars pel que fa a les espècies plantades i unes necessitats de manteniment bastant similars. Aquest manteniment periòdic consisteix, bàsicament, en la recollida d'escombraries, la retallada del prat i el reg dels arbres i arbusts recent implantats i dels exemplars debilitats.

Per tal de realitzar el reg d'aquestes zones amb aigua procedent del subsòl i evitar la utilització d'aigua de consum humà, la regidoria de Medi Ambient ha previst la construcció d'un pou per a la utilització de l'aigua freàtica. Les obres per a la perforació del pou començaran aquesta setmana.

L'energia necessària per accionar la maquinaria que extraurà l'aigua serà obtinguda mitjançant un dispositiu autònom de generació d'energia format per panells solars i un molí de vent que funcionaran alternativament segons les condicions climatològiques.

F.R.