Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet s'adhereix al Dia Internacional dels Museus amb diverses activitats

El passat 17 de maig, Ripollet es va adherir per segon any consecutiu al Dia Internacional dels Museus. Incloses en aquesta jornada, l'àrea de patrimoni havia programat jornada de portes obertes al CIP i al Molí d'en Rata així com visites guiades a les diverses exposicions que s'hi poden veure.

A la tarda es va realitzar el Recorregut històric pel Casc Antic a càrrec de l'Associació Ripollet Natura. Aquesta activitat està contemplada dins la programació del Pla Educatiu d'Entorn

L'objectiu principal d'aquestes jornades és apropar les institucions museístiques i els professionals que hi treballen al públic en general, així com sensibilitzar els ciutadans sobre la tasca i els reptes que tenen els museus per esdevenir institucions al servei de la societat i el seu desenvolupament.

El Dia Internacional dels Museus, és una celebració a nivell mundial que té lloc des del 1977 amb l'objectiu d'apropar als ciutadans la tasca que fan els museus, com a institucions al servei del desenvolupament de la societat, de la cooperació i de l'enriquiment de les cultures.

El Dia Internacional dels Museus està organitzat per l'ICOM (Consell Internacional dels Museus) organització no governamental de museus i professionals creada l'any 1946 amb seu a París.

Itineraris pel Ripollet Històric
És una de les actuacions que, impulsada inicialment per la Comissió Local del Pla Educatiu d'Entorn (PEE), ha estat incorporada a les activitats educatives que s'organitzen des de la Regidoria d'Educació. L'actuació, que fa molts cursos que es realitza amb escolars de secundària, es va plantejar, des de el PEE per a les famílies en caps de setmana i duu a terme l'Associació Ripollet Natura.

Enguany es faran 4 itineraris en diumenge, coincidint amb altres celebracions del municipi. El primer, el proper diumenge, 17 coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. El segon és el 14 de juny, coincidint amb la Diada del Corpus, un tercer el darrer cap de setmana d'agost, coincidint amb els actes de Festa Major i el darrer el 27 de setembre, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni.

Els Itineraris que són gratuïts i oberts a la població general, tot i que cal inscripció prèvia, comencen sempre al Centre d'Interpretació del Patrimoni (CIP) a les sis de la tarda. Allà es podran veure aquest diumenge les làmines originals, obres del José Toledano , que il·lustren el llibret editat per la Regidoria d'Educació i que rebran les persones que facin l'itinerari. Amb aquesta actuació, en coordinació amb l'àrea de patrimoni del PMC, es vol apropar el coneixement de la història local a la població de Ripollet.

F.R./L.P.