Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una escola de Gavà visita el Molí d'en Rata de Ripollet

Els passats dies 12, 13 i 14 de maig, el Molí d'en Rata de Ripollet va acollir 150 nens de 3, 4 i 5 anys de l'escola l'Eramprunyà de Gavà. Aquesta visita és fruit de la campanya de difusió que l'àrea de Patrimoni del Patronat Municipal de Cultura va realitzar a l'inici del curs escolar 2008-09 a les escoles de diversos municipis de la província de Barcelona.

El Molí d'en Rata és un dels pocs molins fariners que es conserven a Catalunya i la seva musealització permet que, tant els visitants locals com els de fora, puguin endinsar-se en el món dels cereals i aprendre com funciona un molí fariner hidràulic.

Les visites estan pensades per grups d'uns 25 alumnes. Amb tot, el Centre d'Interpretació del Patrimoni s'adapta, sempre que és possible, a la demanda de les escoles. En aquest sentit, per a l'escola de Gavà s'han organitzat grups de 50 alumnes. A més, els alumnes que han visitat el molí aquests dies tenien edats inferiors a les dels infants que ho fan habitualment. Tot i així, també s'ha fet una adequació de continguts i la valoració que ha fet el centre educatiu ha estat molt positiva.

Com és habitual, les visites han comptat de dues parts: una primera explicació sobre el procés d'elaboració del pa i el funcionament del molí; i una activitat relacionada on els nens i nenes van elaborar pa. Una vegada finalitzada la visita, els alumnes del centre educatiu van anar a dinar al parc Oriol Martorell.

El Patronat Municipal de Cultura valora molt positivament el fet que la visita al Molí d'en Rata comenci a ser un referent fora de l'àmbit local, ja que l'escola de Gavà és la vuitena de fora del municipi que visita el molí aquest curs i encara n'hi ha d'altres programades fins a meitat de juny.