Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Conveni per facilitar l'accés al món laboral dels estudiants d'FP del Vallès Occidental

El director general d'ensenyaments professionals, Josep Francí, va signar el passat dimecres, 13 de maig, un conveni amb diverses entitats empresarials del Vallès Occidental per facilitar l'accés al món laboral dels estudiants d'FP dels sectors de la fusta i de l'automoció.

Els acords permetran que l'alumnat aconsegueixi un primer contracte a les empreses del sector de la fusta i de l'automoció i que els treballadors sense titulació puguin cursar crèdits dels cicles formatius corresponents. Un total de 197 alumnes se'n podran beneficiar d'aquests contractes el proper curs, 186 del sector de l'automoció i 11 del sector de la fusta, entre els quals es troben els alumnes de l'IES Palau Ausit de Ripollet.
El Departament d'Educació ha signat un conveni de col·laboració amb la patronal catalana CECOT, el Centre Metal·lúrgic, el Gremi de tallers de reparació d'automòbils de Sabadell i comarca, i el Gremi de tallers de reparació d'automòbils de Terrassa i comarca. L'objectiu és impartir els Cicles formatius de grau mitjà d'electromecànica de vehicles i de carrosseria i el Cicle formatiu de grau superior d'automoció a l'IES Castellarnau de Sabadell, l'IES Foix de Rubí i l'IES Palau Ausit de Ripollet.

Pel que fa al sector de la fusta, el Departament d'Educació, el Gremi de la fusta de Sabadell i comarca, el Gremi de fusters, ebenistes i similars de Terrassa i Comarca, i el Gremi de fusters, ebenistes i similars de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per a fomentar la formació i la qualificació professional en el sector de la fusta a la comarca del Vallès Occidental. L'acord implica inicialment la participació dels alumnes que cursen els estudis de fabricació a mida i instal•lació de fusteria i moble i els de fabricació industrial de fusteria i moble a l'IES Escola Industrial de Sabadell.

Millorar l'oferta educativa
En tots dos casos, els convenis pretenen millorar la formació dels estudiants, atreure més alumnes als ensenyaments de formació professional dels sectors de la fusta i de l'automoció, i facilitar la incorporació dels estudiants al mercat de treball compaginant, gràcies als contractes d'alternança, els estudis del cicles formatiu corresponent i l'exercici de la professió amb contracte de treball, fent-ho d'una manera planificada, organitzada i controlada de manera conjunta entre l'empresa i l'institut.

Les entitats signants col·laboraran amb el Departament d'Educació en la informació i promoció dels ensenyaments professionals, i també promocionaran entre les empreses que en formen part el contracte en règim d'alternança mitjançant el qual l'estudiant compagina estudis i feina.

D'altra banda, les entitats també treballaran amb l'IES Escola Industrial, en el cas del sector de la fusta, i els instituts participants en el cas del sector de l'automoció, en l'organització d'activitats educatives programes per a l'alumnat de secundària del centre. El Departament d'Educació col·laborarà en programes de formació contínua per als treballadors de les empreses i cedirà l'ús dels espais i les instal·lacions de l'institut als Gremis i les entitats empresarials, així com a les empreses del sector per tal que puguin realitzar conferències i activitats de formació.

R.H.