Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plataforma 'Los lunes al sol' demana el posicionament dels governs locals

La plataforma ciutadana contra els expedients de regulació d'ocupació, creada per treballadors i extreballadors d'empreses vallesanes sota el nom 'Los lunes al sol', ha demanat un posicionament "contundent" dels dirigents polítics enfront l'actual situació. Així, els treballadors de les empreses afectades volen que els governs municipals aprovin, com ja es va fer a Montcada el passat gener, mocions de recolzament explícit.

Als afectats d'Aismalibar (Montcada), Castellón (Ripollet) o Fico Triad (Rubí), s'han afegit els treballadors del Diari de Terrassa i la plantilla de la ripolletenca Barcrom, dedicada al galvanitzat sobre plàstic. Aquesta empresa va acomiadar, el desembre de 2008, 20 dels 26 treballadors, els quals mantenen un litigi amb el propietari per acomiadament improcedent i impagament.

Els membres de 'Los lunes al sol' es reuneixen cada dilluns, a les 9 del matí, a la porta d'Aismalibar, des d'on es coordinen per informar la població sobre la seva situació i assistir a les manifestacions convocades, amb l'objectiu de crear una xarxa social per a persones amb problemàtica similar. El passat dimecres, 13 de maig, van tornar a visitar el mercat setmanal de Ripollet. Per a més informació, poden contactar a través del correu electrònic plataformaloslunesalsol@gmail.com.

Foto 1: treballadors d'Aismalibar, el passat 29 de maig, al mercat setmanal de Ripollet.

R.H.