Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Creu Roja entrega els diplomes dels seus tallers

El passat 11 de maig la seu de l'Assemblea Local de la Creu Roja va ser escenari per l'entrega de diplomes corresponents als tallers organitzats per l'entitat de forma conjunta amb els Ajuntaments de Ripollet i Cerdanyola. Es tracta dels cursos de Coneixement de l'Entorn, emmarcats dins un projecte d'acollida als nouvinguts, que reben informació essencial per tal de desenvolupar-se en els tràmits més importants.

Així, les persones que just arriben als nostres municipis saben com fer tràmits referents a sanitat, educació i serveis socials, a més de conèixer més properament la cultura del seu nou municipi de residència. La matèria d'aquests tallers també inclou informació sobre els drets i deures que han d'assumir com a nous ciutadans, així com les característiques pròpies i les tradicions de la ciutat que els acull.

El programa d'acolliment als nouvinguts es complementa amb un curs d'iniciació al català. L' augment de la demanda pel que fa a aquests cursos està relacionat amb l'augment dels nouvinguts, que s'interessen per l'aprenentatge del català com a part d'immersió en la societat catalana. La saturació dels centres oficials d'ensenyament del català va fer que Creu Roja es decidís a organitzar aquests tallers d'iniciació a l'idioma, que han comptat amb un percentatge molt elevat d'ocupació.

A l'acte van assistir la Regidora de Polítiques d'Igualtat i Immigració de Ripollet Maria del Mar Viera, junt amb el Tècnic d'Immigració de Ripollet, el Regidor per la Immigració de Cerdanyola, Gustavo Arias, la vicepresidenta de Creu Roja a Cerdanyola, Ripollet i Montcada, Núria Llorens i el Coordinador General de la Creu Roja local César Martínez.

Tant el Sr. Gustavo Arias, com la Sra. Maria del Mar Viera i la Sra. Núria Llorens van mostrar en els seus discursos la seva satisfacció per l'alt grau de participació en els tallers, i van agrair a l'entitat el seu esforç organitzatiu. A més, van encoratjar els alumnes a participar de la seva nova ciutat i que es continuïn formant com a part de la ciutadania.

L.P.

Foto:
- Cedida per creu roja