Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet commemora el Dia Internacional de la Fibromiàlgia

Prop d'un centenar de persones van assistir el passat dilluns, 11 de maig, al col·loqui sobre fibromiàlgia i fatiga crònica organitzat al Centre Cultural per l'associació Ripollet Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica (RAFISFAC). Aquest acte forma part del programa per commemorar el Dia Internacional de la Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, que se celebra el 12 de maig.

A la xerrada col·loqui van intervenir com a ponents el doctor Josep Mampel, qui va parlar dels símptomes i tractaments d'aquestes patologies, així com de les noves perspectives i investigacions en aquest camp. També hi van intervenir Adoración Alfonso, qui va parlar de conductes saludables, i Maria José Gelabert, qui va explicar els recursos socio sanitaris que poden trobar els malats i les seves famílies.

Pel que fa a la resta d'actes del programa, membres de l'Associació RAFISFAC instal·laran estands informatius al CAP I i al CAP II durant tot el dia 12 de maig, on també faran públic un manifest subscrit per les associacions de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica. El dia 14, a les 18 hores, tindrà lloc un taller de relaxació a la Biblioteca Municipal, que requereix inscripció prèvia. Finalment, el diuemenge 17 de maig s'organitzarà una caminada amb el lema "Ajuda'ns a fer camí", on els participants hauran de fer un donatiu de menjar sec per col·laborar amb Càritas Parroquial. Els actes han estat organitzats amb el suport de les regidories de Medi Ambient, Salut Pública, Serveis Socials i Cultura de l'Ajuntament de Ripollet i amb la col·laboració de Cáritas Parroquial.

R.H.