Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords del Ple del 30 d'abril de 2009Declarada d'interès turístic la Festa dels Tres Tombs

L'Ajuntament de Ripollet va celebrar el passat dijous, 30 d'abril, una nova sessió plenària, de caràcter ordinari, amb 9 punts a l'ordre del dia. A la sala hi havia present un bon nombre de membres de la Comissió Organitzadora de la festa de Sant Antoni Abat, amb motiu d'una moció presentada pel grup municipal de CiU en relació a aquesta festa.

El Ple es va iniciar amb el punt de despatx oficial, on l'alcalde va donar compte de diverses resolucions d'alcaldia i de l'aprovació inicial del projecte d'obres d'urbanització de la Plaça Parc Riu Ripoll. El primer punt a debat va ser l'aprovació de l'autorització a l'empresa Aubarel per a hipotecar la concessió de l'aparcament del riu Ripoll per un import màxim de 3.204.357 euros i 50 anys d'amortització. Aquest punt va ser aprovat amb els vots en contra de PP i CpR i el vot favorable de l'equip de govern, format per PSC i CiU. En aquesta sessió també es va aprovar l'autorització a l'AMTU (Agrupació de Municipis amb Transport Urbà) per a que representi l'Ajuntament davant la Generalitat i l'Autoritat de Transport Metropolità (ATM). Aquest acord va ser recolzat per tots els grups municipals excepte el PP que s'hi va abstenir.
D'altra banda, a proposta del Defensor del ciutadà, també es va presentar a aprovació l'adhesió de l'Ajuntament a la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de la Diputació de Barcelona. El punt es va aprovar per unanimitat.

Un dels punts destacats de la sessió va ser d'aprovació d'un expedient de modificació de crèdits per un import total de 6.124.584,89 euros. Aquest consisteix en la incorporació de romanents d'altres partides, principalment de la venda dels terrenys destinats a la construcció dels pisos d'HPO. La major part d'aquests diners, més de 5 milions d'euros, es destinarà a una reserva per a les obres del nou ajuntament, un projecte actualment paralitzat. La resta de diners es destinaran a projectes com el clavegueram del carrer de Milà, el Casal d'Avis, les llicències de les obres del CEIP Pinetons i el CEIP Ginesta i la plaça de Pere Quart. L'acord es va aprovar amb l'abstenció del PP, el vot en contra del CpR i el vot favorable de PSC i CiU.

Un altre punt del Ple va ser l'aprovació del Pla Econòmic Financer d'enguany, en compliment de la Llei d'Estabilitat Pressupostària. L'aplicació del Pla corregeix un dèficit financer de 458.000 euros, per la reducció dels interessos dels préstecs, la reducció del préstec de les obres del parc de Primer de Maig a causa d'una subvenció i la reducció del capítol 9 per la incorporació de diverses obres als projectes del FEIL. El punt va ser aprovat amb l'abstenció dels grups de l'oposició i els vots favorables de PSC i CiU.

Per últim, a l'apartat de mocions, s'hi van debatre dues. La primera, a proposta del CpR, sobre els drets humans a Colòmbia. Aquesta es va aprovar amb l'abstenció de CiU, el vot contrari del PP i el vot favorable del PSC. La segona moció, de CiU, demanava que la Festa de Sant Antoni Abat sigui declarada com a festa local d'interès turístic. Aquesta va ser aprovada per unanimitat.

FOTO: Els membres de la Comissió de Sant Antonio Abat, en finalitzar el Ple.

R.H.