Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet s'adhereix al Fòrum de Pobles i Ciutats pels Drets Humans

A proposta del Defensor del Ciutadà, Ripollet va aprovar al Ple Ordinari del passat 30 d'abril, la seva adhesió al Fòrum de Pobles i Ciutats pels Drets Humans impulsat per la Diputació de Barcelona.

La idea de drets humans a la ciutat parteix de la premissa que el respecte pels drets humans correspon a tota l'administració en els seus diferents nivells territorials i sectorials, i dins dels seus respectius àmbits de competència. La concreció d'aquests drets humans a la ciutat la trobem a la Carta europea de salvaguarda dels drets humans a la ciutat, on també està adscrit l'Ajuntament de Ripollet. Aquest document és un instrument normatiu de caràcter transnacional adoptat per centenars de municipis europeus, incloent-hi un bon nombre de ciutats catalanes i de la província de Barcelona.

La progressiva incorporació de l'articulat de la Carta dins de la pràctica municipal ha de revertir en un increment del benestar de la ciutadania, però per això cal que els drets humans impregnin totes les polítiques locals.

Amb aquesta idea Antoni Fogué i Odón Elorza, entre d'altres participants, reflexionaran sobre la validesa de la Carta com a instrument vertebrador de les polítiques públiques, en el Fòrum de Pobles i Ciutats pels Drets Humans que tindrà lloc el proper 14 de maig a Barcelona.

R.H.