Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bones notes del Pla Educatiu d'Entorn

El Pla Educatiu d'Entorn de Ripollet és a punt d'arribar al final del seu quart curs. En aquests moments compta amb una vintena d'activitats en marxa, amb l'objectiu de facilitar l'educació integral i la igualtat d'oportunitats d'infants i joves en un marc lingüístic català i intercultural. Enguany, es destinen 260.000 euros, un 80% a càrrec de la Generalitat i la resta de l'Ajuntament de Ripollet, per a la realització de tallers, activitats artístiques i esportives.

Qui treballa al Pla Educatiu d'Entorn
Està impulsat pel Departament d'Educació de la Generalitat, en conveni amb l'Ajuntament. Hi col·laboren activament els centres educatius de primària, secundària, adults i les AMPA, a més d'Inspecció de Serveis Educatius (LIC, EAP, CRP), els patronats de Cultura i Esports, Joventut, Polítiques d'Igualtat, Serveis Socials i l'Oficina de Català. Està coordinat per una comissió, encapçalada per la Regidoria d'Educació i formada per 20 membres entre tots els organismes integrants. Actualment, a Catalunya hi ha un centenar de PEE en marxa, dels quals Ripollet forma part dels 25 pioners. En aquests moments, s'està realitzant una valoració de la seva execució, de cara a formular nous objectius de futur.

Principals actuacions
TALLERS D'ESTUDI ASSISTIT
A tots els centres de primària i secundària.
ACTIVITATS ARTÍSTIQUES
Programa EduArt d'educació artística a les escoles. Es fa en col·laboració amb el PMC.
ACTIVITATS ESPORTIVES EXTRAESCOLARS
A través del Pla Català de l'Esport a l'Escola.
TALLERS DE COHESIÓ SOCIAL PER A LES FAMÍLIES
Sota el fil conductor d'activitats participatives de diferentes tipus, com ara costura, cuina, informàtica, manualitats, pilates, teatre, etc.

Activitats d'estiu
El PEE continua més enllà del calendari lectiu. Així, aquesta primavera començaran les activitats d'Esports als Parcs, impulsades per Joventut i el PAME (vegeu pàgina 28). Durant les vacances es faran els casals lingüístics i d'integració per a nouvinguts de primària i un curs intensiu de llengua catalana per als alumnes de secundària que ho necessitin.