Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avanç del Ple Ordinari del 30 d'abril de 2009

L'Ajuntament de Ripollet celebrarà el proper dijous, 30 d'abril, una nova sessió plenària, de caràcter ordinari, amb 9 punts a l'ordre del dia. Entre els punts destacats, hi ha l'aprovació del Pla Econòmic Financer d'aquest exercici i una important modificació de crèdits, per un import que supera els 6,1 milions d'euros.

Tal i com va explicar l'alcade de Ripollet, Juan Parralejo, en roda de premsa, el Pla Econòmic Financer d'enguany presenta un dèficit de 458.000 euros, recordant que no es tracta d'un dèficit pressupostari. El consistori ha justificat aquest desequilibri per la reducció dels interessos dels préstecs, la reducció del préstec de les obres del parc de Primer de Maig a causa d'una subvenció i la reducció del capítol 9 per la incorporació de diverses obres als projectes del FEIL.

Pel que fa a la modificació de crèdits, aquesta consisteix en la incorporació de romanents d'altres partides, principalment de la venda dels terrenys destinats a la construcció dels pisos d'HPO. La major part d'aquests diners, més de 5 milions d'euros, es destinarà a una reserva per a les obres del nou ajuntament, un projecte actualment paralitzat. La resta de diners es destinaran a projectes com el clavegueram del carrer de Milà, el Casal d'Avis, les llicències de les obres del CEIP Pinetons i el CEIP Ginesta i la plaça de Pere Quart.

En quant a la resta de punts, en aquest Ple es presentarà a aprovació l'autorització a l'empresa Aubarel per a que demani una hipoteca per a la concessió de l'aparcament del riu Ripoll. També es preveu autoritzar a l'AMTU (Associació de Municipis Titulars del Servei de Transport Urbà de la Regió Metropolitana de Barcelona) per a que representi a l'Ajuntament a les negociacions que port a terme tant amb la Generalitat com a l'Autoritat de Transport Metropolità (ATM). A proposta del Defensor del ciutadà, també es presentarà a aprovació l'adhesió de l'Ajuntament a la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de la Diputació de Barcelona.

Per últim, a l'apartat de mocions, s'hi debatran dues. La primera, a proposta del CpR, sobre els drets humans a Colòmbia, i la segona, de CiU, demanant que es declari la Festa de Sant Antoni Abat com a festa local d'interès turístic.

R.H.