Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Creu Roja posa en marxa la campanya d'Acolliments Familiars

Un any més, la Creu Roja ha engegat la campanya d'Acolliments Familiars amb l'objectiu de promoure l'acollida en família d'infants que, degut a circumstàncies adverses, no poden conviure temporalment dins del seu nucli familiar d'origen Per promoure l'acolliment entre famílies voluntàries, la campanya d'enguany consta de nova imatge i de nous materials. Des de 1993, s'han acollit a aquest programa més de 150 nens i nenes de la demarcació de Barcelona. Actualment, 60 famílies voluntàries donen acolliment familiar, el 18% al Vallés Occidental.

Les famílies interessades a convertir-se en famílies d'acollida passen per un procés d'estudi i valoració que inclou entrevistes psicosocials i un curs de preparació a càrrec d'un equip professional format per psicòlegs, treballadors socials i educadors socials.

Un cop s'acull l'infant, el Servei d'Acolliments Familiars de la Creu Roja manté contacte permanent amb les famílies per donar-los suport i fer un seguiment durant tot el període d'acolliment.

Cada any són moltes les famílies sensibilitzades per les necessitats d'acollida d'aquests infants i, en aquest sentit cal destacar la gran tasca que duen a terme amb la finalitat que els infants se sentin estimats i protegits. En l'actualitat, la Creu Roja fa el seguiment de 60 famílies que acullen menors.

La Creu Roja va tancar el primer acord de col•laboració en aquest camp amb la Generalitat de Catalunya i treballa en col•laboració amb l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció (ICAA), que és qui té les competències en matèria d'acolliments a Catalunya i qui marca les directrius generals i supervisa l'activitat de les organitzacions col•laboradores.


Modalitats d'Acolliment Familiar
- Acolliment d'urgència i diagnòstic: per donar resposta immediata a una situació de risc mentre es valoren diferents alternatives.
- Acolliment de curta durada: quan es preveu que la durada no serà superior als dos anys.
- Acolliment de llarga durada: quan es preveu que la durada serà superior als dos anys.
- Acolliment per necessitats especials: per atendre les necessitats de nens i nenes amb discapacitats i patologies diverses.

Les famílies interessades en el programa d'Acolliments Familiars poden trucar al telèfon 93 300 65 65, o bé a l´assemblea Local de la Creu Roja a Cerdanyola, Ripollet i Montcada, al telèfon Tel.: 93 691 61 61. El Sr. Manolo Martínez és el responsable per al programa d´Acolliments Familiars a la zona.

L.P.