Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament posarà a prova la zona blava gratuïta

L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, acompanyat pel regidor de Comerç, Indústria i Turisme, Joan Fandos, va fer públic el passat dijous, 23 d'abril, en roda de premsa la decisió del consistori de realitzar una prova pilot d'aparcament de rotació sense pagament. Aquesta mesura és el resultat de les reunions mantingudes amb diversos col·lectius com ara la Unió de Botiguers de Ripollet, associacions de veïns i altres entitats i particulars.

L'experiència, que durarà 6 mesos, es realitzarà a les rambles de Sant Jordi i Sant Esteve, on l'estacionament estarà limitat a 60 minuts. L'horari serà de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20 h, de dilluns a divendres, i de 9 a 14 h els dissabtes. Els conductors hauran d'indicar amb un rellotge, que serà repartit a les botigues i les associacions de veïns, a quina hora han aparcat el vehicle. El consistori establirà controls de vigilància, tot i que encara no ha determinat si contractarà una empresa externa o ho realitzarà la Policia Local, a través d'un programa de segona activitat. Aquells que no utilitzin les zones blaves correctament, seran multats per mal estacionament.

L'Ajuntament realitzarà ara una campanya informativa per als veïns i espera posar en marxa aquesta experiència abans de l'estiu. Dins de mig any l'equip de govern realitzarà una valoració del funcionament de la prova, que consideren ajudarà a solucionar els problemes d'aparcament a la zona comercial del municipi.

El Ple Municipal del passat mes de gener va aprovar, de manera inicial, la posada en funcionament a diversos carrers del municipi de zones d'aparcament de rotació de pagament, conegudes popularment com a zones blaves. Aquesta iniciativa responia a l'aplicació progressiva que l'Ajuntament està realitzant des de l'any 2005 de les indicacions de l'estudi de mobilitat de l'empresa Doymo. Aquest estudi, per a la millora de la circulació i l'aparcament, recomanava crear 350 places de rotació.

FOTO: L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, sosté un dels rellotges que es repartiran. L'acompanya el regidor de Comerç, Indústria i Turisme, Joan Fandos.

R.H.