Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament rep el suport de la Diputació per fer front les urgències socials

Davant l'actual situació econòmica i l'important augment de demandes que arriben a Serveis Socials, la Diputació de Barcelona ha respost les pressions dels ajuntaments amb una sèrie de mesures per fer front les urgències socials. Així, la Diputació ha ofert als Serveis Socials municipals tres tipus de mesures, entre les que destaca el suport econòmic amb una partida de 60.000 euros, a més d'assessorament jurídic i recursos humans.

Pel que fa als ajuts econòmics, aquests es destinaran a urgències, com alimentació, el pagament puntual de serveis o subministraments i l'allotjament, si es considera convenient. L'organisme supramunicipal també ha ofert suport jurídic, per a la creació d'una oficina on es faciliti assessorament jurídic sobre préstecs, deutes o hipoteques. A més, reforçaran els recursos humans, contractant durant sis mesos a un nou treballador de l'Ajuntament i oferint assessorament tècnic per a la valoració de les urgències socials. Entre d'altres mesures, la Diputació pagarà el 100% dels arranjaments a les llars de persones grans que viuen soles i on es contracten aturats del sector de la construcció.

El departament de Serveis Socials ha fet una valoració molt positiva d'aquestes ajudes i ha explicat que estan pendents d'altres aportacions per part de la Generalitat de Catalunya i del Consell Comarcal. La regidora, Maria Lladó, va recordar que l'Ajuntament té l'obligació per llei de fer front les urgències socials i que aquestes ajudes se sumen a la partida de 130.000 euros que l'Ajuntament ja té per aquesta finalitat. A més, Lladó va explicar que han augmentat el seu suport a la tasca del banc d'aliments que realitza Caritas i que estan treballant per tal de trobar un local adequat per a l'entitat.

R.H.