Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La direcció d'Aismalibar comunica la presentació d'un ERO que afectarà al 50% dels treballadors

La direcció de l'empresa Aismalibar de Montcada i Reixac, on hi treballa un important nombre de ripolletencs, va comunicar el passat 6 d'abril al comitè d'empresa que continua endavant amb la intenció de demanar un expedient de regulació temporal que afectarà a una cinquantena dels treballadors. El comitè d'empresa, en declaracions a ripollet.cat, ha acusat a l'empresa d'oportunista i de voler especular amb els terrenys.

L'empresa de Montcada actualment compta amb 89 treballadors, el 25% dels quals són de Ripollet i dedica el 65% de la seva producció als circuits pel mercat de l'automòbil. Segons ha declarat el comitè d'empresa, des de fa més de dos anys, els treballadors i l'empresa van pactar un pla de viabilitat que implicava una reducció salarial del 10%, la pèrdua dels quinquennis i els dies d'assumptes propis i del pla de pensions. A canvi l'empresa es comprometia a mantenir els llocs de treball. Aquest pacte es va produir per evitar que l'empresa vengués els terrenys i es traslladés a un altre municipi.

Dos anys després, els treballadors acusen a Aismalibar de “no complir la seva part del pacte” i s'han entrevistat amb la consellera Mar Serna per fer públiques les seves protestes. Els treballadors han rebut tot el suport per part de l'Ajuntament de Montcada i estant preparant una protesta pel proper 15 d'abril, a les 13.45 hores, davant de l'empresa on realitzaran una assemblea.

F.R.