Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'empresa Castellón té previst presentar un ERO en els propers dies

L'empresa Castellón, situada al polígon Cadesbank de Ripollet, té previst presentar en els pròxims dies un expedient de regulació d'ocupació (ERO), segons informa l'agència EFE. Segons fonts sindicals consultades per ripollet.cat, l'empresa, dedicada a la fabricació de materials per a automòbils, ha plantejat un expedient que afectarà 110 treballadors dels 300 que conformen la plantilla de Ripollet, molts d'ells matrimonis. Segons la mateixa font, dijous al matí han d'assistir a una vista als jutjats de Barcelona.

Així mateix, la companyia, que ha presentat suspensió de pagaments, ha comunicat la seva intenció de tancar la fàbrica de Madrid, on hi treballen altres 150 empleats.

Un cas semblant a Aismalibar
Per la seva part, Aismalibar, empresa especialitzada en la fabricació de laminats i components elèctrics per a la indústria de l'automoció, on també treballen molts ripolletencs, està ultimant la presentació d'un ERO per acomiadar 50 dels 80 treballadors de la planta de Montcada i Reixac, segons informa EFE.
La firma, que anys enrere havia arribat a tenir més d'un miler d'empleats, justifica aquesta retallada de plantilla per la contínues pèrdues que ha registrat en els últims anys i que s'han vist accentuades des de mitjans del 2008, coincidint amb la crisi econòmica. Els sindicats rebutgen aquest expedient i acusen l'empresa de voler portar a terme un tancament "en dos temps". Aismalibar, fundada el 1934 per Walter L. Ankli, està situada a la carretera de Ripollet. La planta va ser completament remodelada el 1998.

L.P.