Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet acollirà la Trobada de Gegants del Vallès 2010

El passat 27 de març va tenir lloc al Centre Cultural l'Assemblea Ordinària de la Coordinadora de Colles Geganteres del Vallès. La CRAC, Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals, i la Colla de Gegants de Ripollet van presentar la proposta que Ripollet sigui la població organitzadora de la Trobada de Gegants del Vallès l'any 2010 amb motiu de la de celebració dels vint anys de l'existència de la primera parella de gegants, en Pere i l'Elisenda.

La proposta va ser aprovada per unanimitat per totes les colles participants i compta amb el suport de l'Ajuntament de Ripollet. La Colla de Gegants de Ripollet han rebut amb satisfacció el suport de la Coordinadora del Vallès i esperen que la Trobada del 2010 serà una fita important per al municipi.

Història d'en Pere i n'Elisenda
A la festa del Sant Jordi a la Rambla de l'any 1989, la CRAC, amb la intenció de potenciar elements culturals que ens identifiquessin com a poble, en aquest cas els gegants, va decidir convocar una consulta popular, via referèndum, perquè els nens i les nenes de Ripollet triessin quin tipus de gegants volien. A la campanya del referèndum es proposava una tria entre uns gegants clàssics, uns gegants populars o uns gegants moderns. La proposta guanyadora, per àmplia majoria, va ser la dels gegants clàssics.

En Pere i n'Elisenda varen néixer amb el suport de l'Olimpíada Cultural 1992 i el seu bateig va ser una gran festa. Apadrinats per dos gegants centenaris, els Gegants de Terrassa i els Gegants de la Ciutat de Barcelona i acompanyats pels gegants de les ciutats que foren subseu olímpica dels Jocs del 1992, l'esdeveniment aplegà molta gent a la plaça de Pere Quart. Amb aquella festa en Pere i n'Elisenda van retre homenatge als gegants que van ser cremats a Montjuïc l'any 1936 a causa d'un bombardeig quan havien de participar a l'Olimpíada Popular de l'any 1936.