Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El SAP Cerdanyola-Ripollet rep dos premis d'ajuda a l'impuls en investigació als CAP

El passat 19 de març va tenir lloc l'acte de lliurament d'ajuts 2008 de l'Institut d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol i Gurina (IDIAP), al Centre Corporatiu de l'Institut Català de la Salut (ICS). En la seva 5a convocatòria d'ajuts a projectes d'investigació en atenció primària, la IDIAP ha atorgat al SAP Cerdanyola-Ripollet dues aportacions a l'impuls d'estratègies d'investigació.

Els dos projectes premiats han estat el Pla estratègic d'investigació per a la patologia relacionada amb l'amiant que té com a investigador principal a Rafael Abós de l'EAP Ripollet i el Pla estratègic d'investigació per als trastorns del ferro associats a alteracions endocrines de Mª José Pérez Lucena, com a investigadora principal, de l'EAP Serraparera de Cerdanyola del Vallès.

Aquestes línies de recerca en Atenció Primària amb anterioritat han tingut diverses subvencions públiques i competitives, entre elles cal destacar les beques atorgades pel Fondo de Investigación Sanitaria del Ministerio de Sanidad. El resultats d'aquests estudis beneficien directament a la població en general i més concretament als pacients que tenen problemes de salut amb les patologies relacionades amb l'amiant i trastorns del ferro associats a alteracions endocrines.

F.R.

Foto: (cedida). Entrega de premis.