Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Maragall i Sant Andreu convoquen els Jocs Florals 2009

Per tercer any consecutiu, l'Associació de Veïns de Sant Andreu, amb la col·laboració de l'AV de Maragall i el patrocini del Patronat Municipal de Cultura, ha organitzat els tercers Jocs Florals de l'entitat. Amb l'objectiu d'impulsar la creació literària, tant en català com en castellà, l'organització buscarà enguany augmentar la participació, especialment dels nens i joves, dirigint-se directament a les escoles i els instituts de Ripollet. Com a novetat, per aquesta edició s'ha editat un llibre amb les poesies i narracions guanyadores de l'any 2008.

El PMC preveu que aquest llibre s'editi cada dos anys, amb les obres guanyadores de les dues edicions anteriors. Pel que fa a les bases d'aquesta edició, aquestes estableixen tres categories: Infantil (de 8 a 12 anys), Juvenil (de 12 a 16 anys) i Adults (sense límit d'edat). Cada categoria optarà a dos premis de poesia en català i altres dos en castellà, així com dos de narrativa catalana i dos de castellana. Les obres es podran presentar fins el proper 17 d'abril a les escoles, o fins el dia 19 al Centre Cultural o a les seus de les AV de Sant Andreu i Maragall (c/ de Rafael Albert, 2 – c/ de Maragall, 7). El veredicte i lliurament de premis es realitzarà durant un acte convocat pel proper 25 d'abril al Teatre Auditori, a partir de les 18.30 hores.

Sant Jordi a la Rambla
També es podran lliurar el dia 19 d'abril a l'estand que les dues entitats veïnals instal·laran durant el Sant Jordi a la Rambla i on realitzaran un taller de confecció de punts de llibre. L'organització compta amb un bon nombre de llibres que han estat aportats tant per empreses com per particulars, així com per la Junta de Andalucía i la d'Extremadura. Aquests seran repartits entre les escoles i també es regalaran durant la Diada del Sant Jordi a la Rambla, a canvi d'un donatiu econòmic.

Tarda poètica
Com a preàmbul d'aquesta edició dels Jocs Florals, l'AV de Sant Andreu ha organitzat una nova Tarda poètica, amb la col·laboració de l'AV de Maragall. L'acte, obert a tothom, comptarà amb la participació 8 poetes i una cantautora. La tarda poètica tindrà lloc aquest dimecres, 25 de març, a la seu de Maragall, a partir de les 18.30 hores.

R.H.

Foto: Representants d'ambdues entitats veïnals, així com el regidor del PMC, Ferran Tornel, van presentar els Jocs Florals 2009 en roda de premsa, el passat 23 de març.