Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les CAV donen suport a Tomàs Sayes, en vaga de fam en defensa de l'ensenyament públic

Les Candidatures Alternatives del Vallès, de les quals forma part el Compromís per Ripollet, s'han afegit a la protesta realitzada per l'estudiant de la UAB Tomàs Sayes en vaga de fam des del passat 23 de febrer. A través d'un comunicat, les CAV han mostrat tot el seu suport a l'acció reivindicativa i han fet una crida a la població del Vallès perquè també s'afegeixi a aquestes mostres de solidaritat i de mobilització en defensa d'un ensenyament públic i de qualitat.

Segons es desprèn del comunicat, les CAV es solidaritzen plenament amb l'estudiant perquè comparteixen la seva acció de denúncia contra la implantació del Pla Bolonya (Espai Europeu d'Educació Superior), que suposa el tret de sortida del procés de privatització i mercantilització de la universitat pública.
També mostren la seva oposició a l'intent d'implantació de la LEC (Llei d'educació de Catalunya), que amb un objectiu que manté similituds al de l'àmbit universitari, pretén introduir mesures que afavoreixin la privatització de l'ensenyament primari i secundari a l'ensenyament públic.

Finalment, i també a través del comunicat, repudien la violenta i desproporcionada actuació policial que va tenir lloc el dia 18 de març per desallotjar els estudiants tancats a l'edifici central de la Universitat de Barcelona.