Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 62% dels comerços de Ripollet tenen els seus rètols en català

El passat dijous 19 de març es va presentar al Centre Cultural l'estudi Els usos lingüístics en la retolació comercial de les poblacions de Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà, Badia i Sant Cugat. S'han observat els rètols de 3.538 comerços i s'ha valorat la presència del català, l'evolució de la retolació des de 2002 i l'aplicació de la Llei de Política Lingüística. En general, l'estudi s'ha valorat de forma positiva, i demostra que el conjunt de municipis que configuren el Consorci per a la Normalització Lingüística Vallès Occidental 3, mostren un ús correcte del català en la retolació comercial. Pel que fa a Ripollet en concret, un 62% dels comerços tenen el seu rètol principal en català, el que suposa un augment respecte al 51% de l'any 2002.

Amb aquesta dada, Ripollet està en segona posició pel que fa a les poblacions que pertanyen al consorci, per darrera de Sant Cugat però amb millors resultats que Montcada, Cerdanyola, Barberà i Badia. Pel que fa a l'adequació a la Llei de Política Lingüística, un 74'4% dels comerços de Ripollet s'adeqüen a aquesta norma, en contra del 25'6% que no ho fa. El municipi amb més adequació a la llei és Sant Cugat amb un 88'4% dels comerços i el que menys Badia amb un índex del 62'4%.

A l'acte van assistir Maria del Mar Viera, regidora d'Educació i de Polítiques d'Igualtat de Ripollet i presidenta del Consell del Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3, Bernat Joan, secretari de Política Lingüística i president del Consorci per a la Normalització Lingüística i Maika García i Albert Fabà, responsables de l'estudi.

L.P.