Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comissió en Memòria de les Victimes del Feixisme organitza el passi d'un documental

El proper dimecres 18 de març a les set i mitja de la tarda, la Sala d'Actes del Centre Cultural acollirà el passi del documental 'Barcelona sota les bombes'. L'acte està organitzat per la Comissió en Memòria de les Víctimes del Feixisme de Ripollet amb el lema "1939-2009. Setanta anys d'oblit".

La Comissió en Memòria de les Víctimes del Feixisme ha organitzat diversos actes durant el 2009 i l'objectiu es seguir-ho fent durant els propers mesos. El mes de març de 1938 la Ciutat de Barcelona va patir el pitjors bombardejos per part de l'aviació feixista de tota la Guerra Civil.

Durant 2 dies, el 17 i el 18 de març del 1938, la ciutat va ser sotmesa a un continu bombardeig amb l'objectiu de castigar i desmoralitzar a la població civil. En aquest dos dies el nombre de mort i ferits va ser elevadíssim. Però no sols Barcelona va ser bombardejada durant la guerra, altres ciutats de Catalunya van patir el càstig de l'aviació de Franco. Prop de 5.000 persones, civils van perdre la vida durant el període de la guerra. Molts d'ells dones i nens que res tenien a veure amb el conflicte.

F.R.

Foto:
- Imatge d'una de les darreres xerrades realitzades per la Comissió.