Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta un estudi sobre els usos lingüístics en la rotulació comercial

El proper dijous, 19 de març, a les sis de la tarda, es presentarà al Centre Cultural de Ripollet un estudi sobre l'ús del català i d'altres llengües en la retolació comercial de les poblacions de Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà, Badia i Sant Cugat. Aquest treball ha estat elaborat pel Consorci per a la Normalització Lingüística del Vallès Occidental amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

L'any 2002 es va fer un primer estudi dels usos lingüístics en la retolació comercial de les sis poblacions vallesanes. Des del Consorci per a la Normalització Lingüística es van observar els rètols principals i secundaris de 3.282 comerços. Cinc anys després de la primera observació, se n'ha fet un segon per determinar l'evolució del paisatge lingüístic comercial.

L'acte, presidit per M. Mar Viera, regidora d'Educació i de Polítiques d'Igualtat de Ripollet i presidenta del Consell del Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3, comptarà amb la presència de Bernat Joan, secretari de Política Lingüística i president del Consorci per a la Normalització Lingüística.

F.R.