Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta l'Agenda de Primavera de la Casa de Natura

El proper 26 de març, començaran les activitats de primavera de la Casa de Natura amb una conferència sobre els jardins mediterranis, a 2/4 de vuit del vespre. L'Agenda de Primavera s'allargarà fins al mes de juny i enguany presenta algunes novetats com la realització d'un taller per a fer llibretes reciclades, durant el Sant Jordi a la Rambla.

Des de la Regidoria de Medi Ambient també s'ha tornat a col·laborar amb les associacions de veïns dels barris de Sant Andreu i Maragall, a la Tarda Poètica, que tindrà lloc el dia 25 de març.

Respecte a la resta d'actes de l'agenda, el proper 29 de març, durant la Fira dels Horts, el Punt d'Informació de Pinetons realitzarà diferents tallers per als més petits, sobre les hortalisses.

El dia 3 d'abril, el Dia de l'Arbre arriba a la 19 edició. Enguany plantaran una quarantena de pollancres i l'espai escollit per a realitzar l'activitat serà la ribera del riu Ripoll. De cara a la propera edició, la vintena, la Casa de Natura està preparant una gran celebració i volen convidar a tots els ciutadans i ciutadanes que alguna vegada hi hagin participat que facin arribar a la Regidoria de Medi Ambient fotografies, propostes o records d'aquesta jornada.

Respecte al Sant Jordi a la Rambla, que enguany se celebrarà el dia 19 d'abril, la Casa de Natura hi serà present per primera vegada amb un estand informatiu on també es realitzaran tallers pels més petits. El dia 29 d'abril, a 2/4 de vuit del vespre, s'inaugurarà una nova exposició a la Casa de Natura. Es tracta dels treballs fotogràfics realitzats pels alumnes del taller de fotografia del Centre Cultural.

El 10 de maig es farà una nova sortida per observar el riu Ripoll. L'activitat està organitzada pel Punt d'Informació dels Pinetons. Els assistents sortiran a les 10 del matí de la Casa de Natura i faran un anàlisi dels diferents aspectes del riu al seu pas per Ripollet: flora, fauna, paràmetres físics i químics, etc.

La darrera activitat del mes de maig serà les Jornades sobre les plagues urbanes. Enguany s'ha escollit aquesta temàtica perquè, segons han determinat els tècnics de la Regidoria de Medi Ambient, Ripollet està patint la presència d'espècies foranies com les tórtores, el mosquit tigre o noves classes de formiga, que alteren l'ecosistema local. Aquesta activitat es realitzarà el dia 13 d'abril, amb un expert de la UAB i el dia 20 amb els tècnics del departament de Salut Pública de l'Ajuntament.

Les darreres activitats seran al mes de juny. La primera serà el Dia del Medi Ambient, el 5 de juny, que se celebrarà al jardí de la Casa de Natura, amb activitats per a tota la família. Finalment el 20 de juny s'ha organitzat una sortida a l'Observatori Astronòmic de Sabadell, per fer un visionat del cel. Degut a la gran demanda de places possiblement es realitzarà una altra visita el dia 18 de juny.

Per participar a les activitats de la Casa de Natura, es recomana realitzar la inscripció prèvia, a la Regidoria de Medi Ambient, a la mateixa Casa de Natura o enviant un mail a casanatura@ripollet.cat.

Us podeu descarregar l'Agenda de Primavera de la Casa de Natura al document adjunt

F.R.

Foto:
- Durant la presentació de l'agenda, d'esquerra a dreta: Rosa Moragas, tècnica de Medi Ambient, Gemma Edo, regidora de Medi Ambient, Núria Machuca, directora de la Casa de Natura.