Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Associació Jaume Tuset presenta '10 dones no van voler ser dones ideals'

L'Escola d'Adults va acollir el passat dijous, 5 de març, la presentació del llibre 10 dones no van voler ser dones ideals i el documental que acompanya l'obra, coordinada per Maribel Barba i Graziella Vernetti. L'activitat va estar organitzada per l'Associació Jaume Tuset i va comptar amb la presència de les dues autores.

El llibre ha estat publicat per l'Editorial Ecos, amb el suport de CCOO, el Memorial Democràtic i l'Institut Català de la Dona. L'obra recull les converses amb deu dones del Baix Llobregat que expliquen les seves vides i anècdotes de repressió i patriarcat, però també de lluita i dignitat. Entre les 10 dones escollides per a la publicació hi ha Maruja Pelegrín, cofundadora, juntament amb Carmina Balaguer, del Primer Centre de Planificació Familiar de tot l'Estat, que estava situat al Prat del Llobregat.

El nombrós públic que va assistir a l'acte, tots alumnes de l'Escola d'Adults, va poder veure el documental que acompanya el llibre, un cop les autores van fer la seva presentació. Tot seguit es va establir una tertúlia sobre les dones durant el franquisme, on moltes van explicar les seves pròpies vivències.

R.H.