Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenten els programes culturals de la Llei de Barris a Can Mas

El president del Patronat Municipal de Cultura, Ferran Tornel, va presentar el passat dijous, 5 de març, els dos programes de cultura inclosos al Projecte d'Intervenció Integral a Can Mas. Ambdós, amb seu al Centre Cívic del barri, busquen la dinamització cultural a partir de les propostes, aportacions i implicació dels veïns i veïnes.

Un dels programes és La Veu d'un Barri, coordinat per l'Àrea de Patrimoni de l'Ajuntament de Ripollet i que compta amb un pressupost de 30.000 euros, que gestionarà l'empresa Kuanum! Patrimoni interessant i divertit s.l.. Aquest projecte té l'objectiu de reforçar la identitat de la zona i potenciar la interacció entre entitats i col·lectius. Durant el temps d'implantació del projecte es realitzarà un treball de camp que consistirà en recollir i determinar el patrimoni físic i documental de Can Mas. Això es complementarà amb una sèrie d'entrevistes personals als veïns i veïnes del barri perquè expliquin les seves vivències.

Actualment La Veu d'un Barri està en una fase inicial, tot i que durant la jornada de portes obertes del passat 28 de febrer, a les oficines de la Llei de Barris, els tècnics del projecte ja van fer els primers contactes amb els veïns. Un cop s'hagi recollit un gran nombre de patrimoni documental i s'hagi determinat la importància del patrimoni físic es plasmarà en una exposició que es mostrarà de forma itinerant per tot el municipi.

Open Roulotte
L'altre projecte coordinat des de la Regidoria de Cultura és l'Open Roulotte. Aquest, amb un pressupost de 70.000 euros i gestionat per l'empresa La Fundició i l'Associació d'Arquitectes Catarsis, pretén proposar noves formes de dinamització cultural. La seva implantació també es realitzarà en diferents fases. A la primera, que s'està desenvolupant en aquests moments, es recolliran les opinions dels ciutadans i ciutadanes de què creuen que es pot fer al barri i com els agradaria que fos Can Mas.

D'altra banda s'iniciaran diferents activitats creatives relacionades amb la ràdio, per tal de què tothom tingui veu en el projecte. Paral·lelament també s'està implicant als alumnes del CEIP El Martinet i de l'IES Can Mas, perquè participin a l'elaboració de les enquestes i en l'observació del barri. Finalment una altra fase de l'Open Roulotte és la realització de programes de ràdio, a l'emissora municipal Ripollet Ràdio, a partir de la temporada 2009-2010.

F.R.

Foto:
- Regidor de Cultura, Ferran Tornel i Paqui Dorado, tècnica de Cultura.
- Durant la jornada de portes obertes dels Locals del parc de Rizal, els responsables de l'Open Roulotte van començar a parlar amb els veïns.