Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen els actes del Dia de la Dona amb l'exposició 'L'orgull de l'absència'

El passat dilluns, la Regidoria de Polítiques d'Igualtat va donar el tret de sortida als actes del Dia de la Dona, amb l'exposició de la fotògrafa Judith Vizcarra 'L'orgull de l'absència'. L'exposició és una espectacular mostra de fotografies, de gran format, on diferents models, a les que se'ls ha practicat una mastectomia degut a un càncer de mama, mostren, amb orgull, els seu cos nu.

La inauguració va aplegar un cinquantena de persones a la sala d'actes del Centre Cultural on es va realitzar una conferència sobre el càncer de mama i l'impacte que representa per una dona la pèrdua d'una part del seu cos, com és un pit. Al col·loqui van intervenir Judith Vizcarra, autora de les fotografies, que va explicar com va decidir fer aquesta exposició i el que ha significat per a ella.

També va participar Amelia Acera, coordinador de l'ASSIR al SAP Cerdanyola-Ripollet, que va explicar la importància de les revisions periòdiques a l'hora de prevenir al malaltia. Per la seva part Àngels Llorenç, psicòloga i membre de l'Associació Catalunya contra el Càncer va explicar, des del punt de vista psicològic, com afronten les dones aquesta malaltia i quins són els passos que han de donar per a viure-ho amb optimisme.

Finalment a la taula també es van poder escoltar les intervencions de dues testimonis: l'Eva, una de les models de l'exposició i l'Assumpta, que també ha patit la malaltia i com a conseqüència li van haver d'estripar un pit. La xerrada, plena d'emotivitat i sentiment va donar pas a una visita comentada amb la mateixa autora. L'exposició es podrà visitar fins el proper 29 de març.

F.R.

- Imatges de l'exposició.
- Mesa de la xerrada: (d'esquerra a dreta) Eva, Judith Vizcarra, Amelia Acera, Angels Llorenç, Asumpta Ibañez.
- La regidora Maria del Mar Viera i el regidor Ferran Tornel.
- La sala d'exposicions.
- La sala d'actes.