Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt pel carnaval 2009

Tot està a punt per la celebració del Carnaval 2009 que comença divendres 20 de febrer, tot i que el plat fort tindrà lloc dissabte, 21 de febrer, amb la tradicional rua. En total, enguany s'hi han inscrit 13 comparses grans i 4 de reduïdes, que participaran al concurs organitzat pel Patronat Municipal de Cultura.
Més de mig miler de persones que dissabte es convertiran en un personatge de ficció, de conte, un animal o un objecte.

El nombre de comparses participants ha superat el de l'any passat, en que s'hi van inscriure 12. Per aquest dia, el Patronat Municipal de Cultural ha sortejat 8 equips de so. D'altra banda, enlloc de premis en metàl·lic, el Patronat ha decidit tornar a donar una ajuda econòmica a cada participant.

El programa d'actes s'iniciarà divendres a la tarda amb el Carnaval infantil, al Pavelló Joan Creus, a partir de les 5. Pel que fa a dissabte, la rua començarà com sempre a les 5 de la tarda, al carrer de Sarrià de Ter i estarà encapçalada pels Diables de Ripollet.

El recorregut serà: rambla de Sant Jordi, de Sant Esteve i rambla dels Pinetons, passant per avinguda de Maria Torras fins el parc Oriol Martorell. Cap a 2/4 de 8 del vespre, les Bruixes de Ripollet representaran la llegenda popular del Vell i la Vella i llegiran els tradicionals versots. A les 9 començarà, al Pavelló d'Esports Joan Creus, l'exhibició de les comparses que participen al concurs i, tot seguit el jurat farà públic el seu veredicte.

Un cop finalitzi el lliurament de premis, començarà el ball i a partir de la mitjanit s'iniciarà la Marxa Jove. La festa comptarà amb dinamitzadors i dj's. A més, també es lliuraran 3 premis individuals i un trofeu de grup. Per poder optar a aquests premis cal inscriure's el mateix dia, entre 2/4 de 12 i la 1 de la matinada, a la taquilla del Pavelló.

El programa de Carnaval es tancarà amb la sardinada popular, el proper 25 de febrer, a les 20 hores, al pati del Centre Cultural, a càrrec de l'Associació Gastronòmica El Setrill. També s'ha programat una exposició de fotografies a la sala 1 d'exposicions, a càrrec de l'AFOCER.

F.R.