Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de mig miler de persones participaran a la rua de Carnaval 2009

Tot està a punt per la celebració del Carnaval 2009 que començarà el proper divendres, 20 de febrer. Fins al moment s'hi han inscrit 14 comparses grans i 2 de reduïdes per participar a la rua del Carnaval del proper dissabte, 21 de febrer. El nombre de comparses participants ja ha superat el de l'any passat, quan es van inscriure 12, el que ha fet que també s'hagi incrementat el nombre de persones que en participaran i que ja supera el mig miler. El termini d'inscripció finalitza el proper 19 de febrer.

Tot i així, les comparses que s'inscriguin ara no podran optar a l'equip de megafonia, ja que el sorteig es va dur a terme la passada setmana. Recordem que aquest any el Patronat Municipal de Cultura ha sortejat un equip més, 8 en total. D'altra banda, el PMC tornarà a donar una ajuda econòmica a cada participant del concurs de comparses de Carnaval 2009, que enguany serà de 6 euros.

El programa d'actes
El programa s'iniciarà divendres, 20 de febrer, amb el Carnaval infantil, al Pavelló Joan Creus, a partir de les 17 hores.
Pel que fa a dissabte, la rua començarà com sempre a les 17 hores, al carrer de Sarrià de Ter i estarà encapçalada pels Diables de Ripollet. El recorregut serà: rambla de Sant Jordi, rambla de Sant Esteve, rambla dels Pinetons, avinguda de Maria Torras i final, al parc Oriol Martorell.

A les 19.30 hores, les Bruixes de Ripollet representaran la llegenda popular del Vell i la Vella i llegiran els tradicionals versots. A les 21 hores, començarà, al Pavelló d'Esports Joan Creus, l'exhibició de les comparses que participen al concurs i el jurat farà públic el seu veredicte. Els premis seran: diploma i trofeu per al millor conjunt, per al millor vestuari, la comparsa més divertida i la millor coreografia.

Un cop finalitzi el lliurament de premis, començarà el ball de nit i a les 24 hores s'iniciarà la Marxa Jove. La festa comptarà amb dinamitzadors i dj's. A més, també es lliuraran 3 premis individuals i un trofeu de grup. Per poder optar a aquests premis cal inscriure's el mateix dia, de les 23.30 h a les 1 h, a la taquilla del Pavelló.

En cas de pluja, l'organització es posarà en contacte amb un representant de cada comparsa per tal de convocar-los a una reunió on, entre tots els assistents, es decidirà què fer en aquest cas.

El programa de Carnaval es tancarà amb la sardinada popular, el proper 25 de febrer, a les 20 hores, al pati del Centre Cultural, a càrrec de l'Associació Gastronòmica El Setrill. També s'ha programat una exposició de fotografies a la sala 1 d'exposicions, a càrrec de l'AFOCER.