Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els mestres de Ripollet es concentren contra la LEC

Un grup de mestres de les escoles de Ripollet es va concentrar el passat 12 de febrer a la plaça de Pere Quart en protesta contra la política educativa del conseller d'Educació Ernest Maragall i en especial contra la nova Llei d'educació de Catalunya (LEC) actualment en tràmit parlamentari. Els participants van demanar també, durant la concentració, la dimissió del conseller.

Aquestes protestes s'han produït a una trentena de municipis catalans, la majoria pertanyents a l'àrea metropolitana, entre ells Badia, Barberà, Cerdanyola, Montcada, Sabadell, St. Quirze, Terrassa, Rubí i St. Cugat.En el cas de la mobilització d'aquest dijous, i de la vaga del pròxim 19 de març, cal sumar a les demandes sindicals la mesura d'hores extres de Maragall i la seva proposta de calendari escolar.

El perquè del rebuig a la LEC
Segons un full informatiu distribuït pels membres de la concentració els motius del rebuig de la comunitat educativa a la LEC són els següents:
- La LEC pren l'escola concertada-privada com a referent de l'educació a Catalunya, oblidant el treball i dedicació dels professionals de la pública.
- Implica un augment dels diners públics que van a parar a l'escola concertada-privada.
- Significa augmentar encara més les diferències de recursos econòmics i de personal entre unes escoles i altres, produint escoles de primera, de segona i escoles-gueto. Aquests recursos es condicionen als resultats i, si l'escola acaba depenent d'un ajuntament, al poder econòmic i l'interès de cada ajuntament.
- Desmunta la possibilitat que pares, mares, alumnes i professors prenguin decisions sobre el funcionament dels centres, deixant que les direccions els governin com una empresa privada.
- Desregula les condicions laborals dels i les mestres amb propostes com les hores extres que deixaran sense treball a molts professionals.
- Oblida la necessitat d'apostar per augmentar la inversió en l'escola que escolaritza el 85% dels nens amb dificultats d'aprenentatge: l'ESCOLA PÚBLICA. La inversió a Catalunya en educació està a la meitat de la mitjana dels països europeus i molts d'aquests diners se'n van a la privada-concertada.

L.P.