Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC demana suport per defensar la festa del foc

Ricard Sancho, Lurdes Serra i Maria Isabel Magdaleno, membres de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Ripollet, van presentar el passat dimarts, 10 de febrer, la campanya que està portant a terme la seva formació arreu de Catalunya, en defensa de la festa del foc. ERC està presentant mocions als Ajuntaments demanant suport a totes les accions del govern de la Generalitat en les negociacions que porti a terme amb el Govern Espanyol relatives a l'adaptació de la Directiva Europea sobre articles pirotècnics.

Segons Sancho, l'aplicació sense canvis d'aquesta Directiva en quant a l'ús recreatiu del material pirotècnic comportaria la desaparició de moltes de les manifestacions de la cultura popular i tradicional a Catalunya, al País Valencià i a les Illes Balears. Així, les principals consideracions que ha d'incorporar el Reial Decret de transposició d'aquesta directiva fan referència a la distància mínima de seguretat, establerta en 15 metres i que caldria rebaixar, així com l'edat mínima de les persones que utilitzen el material pirotècnic. En aquest darrer punt, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat ha proposat que els joves d'entre 12 i 16 anys puguin participar amb una formació prèvia.

ERC a Ripollet, donat que no té representació al consistori, ha ofert el document a tots els grups municipals, per tal que el presentin com a moció al Ple Municipal.

Foto: (d'esquerra a dreta) Maria Isabel Magdaleno, Ricard Sancho i Lurdes Serra.

R.H.