Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Mas estrena Centre Cívic en el marc de la Llei de Barris

Centenars de persones es van acostar el passat dissabte, 7 de febrer, al parc del Primer de Maig per tal d'assistir a la inauguració del nou Centre Cívic de Can Mas i visitar l'exposició ‘C+... és això'. L'acte oficial va comptar amb la presència de l'alcalde, Juan Parralejo, acompanyat d'Oriol Nel·lo, secretari de Planificació Territorial del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.

També hi van ser presents Carme San Miguel, delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya, i Juan Chávez, president de l'Associació de Veïns de Can Mas. A més hi van assistir la major part dels regidors i regidores de l'Ajuntament de Ripollet.

Durant els parlaments oficials, Chávez va recordar els orígens de l'entitat i va agrair a tots els socis i a l'Ajuntament la construcció d'aquest nou local. El secretari de Planificació Territorial, Oriol Nel·lo, per la seva part, va felicitat tots els presents per aquest equipament i va destacar l'esforç conjunt entre Ajuntament i Generalitat, tot i reconèixer el paper de lideratge del consistori, així com la necessària participació dels veïns i veïnes del barri. La delegada del Govern, Carme San Miguel també va felicitar els presents pel nou equipament i va destacar l'estima i l'esforç de l'equip de govern respecte Can Mas, no només per l'aplicació d'aquest Pla, sinó també per la ubicació de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra o el CEIP El Martinet.

L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va explicar que aquesta inauguració tenia un significat especial, ja que és la primera que es realitza en el marc de la Llei de Barris. Parralejo va comentar l'aposta realitzada fa anys per l'equip de govern per tal de millorar un barri “que sempre ha tingut mancances”, i “que moltes vegades ha estat incomprès”. Aquesta aposta es tradueix en una operació urbanística que va permetre destinar espai per a equipaments com la comissaria, el CEIP El Martinet, l'IES Can Mas o el parc Carles Ferré, així com per a la industria. Pel que fa a properes actuacions, Parralejo va destacar la remodelació del parc del Primer de Maig, amb un pressupost de 900.000 euros, així com la possibilitat que el barri aculli la segona biblioteca pública de Ripollet.

L'acte va finalitzar amb una xocolatada amb coca per a tots els assistents. A més, es va obrir al públic la mostra itinerant 'C+... és això', ubicada dins un contenidor de vaixell.

C+... és això
Es tracta d'una mostra dels 22 programes del Pla d'Intervenció Integral del Barri de Can Mas, a través de plafons explicatius. Està ubicada en un contenidor de vaixell reciclat, amb 30 m2 de superfície. Es podrà visitar durant uns dos mesos al davant del Centre Cívic i posteriorment iniciarà un itinerari per diferents punts de Ripollet, gràcies a la seva portabilitat.

R.H.