Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Regidoria de Polítiques d'Igualtat organitza el taller 'Vídeo en 1 minut'

L'any 2009 se celebra l'Any Europeu de la Creativitat i la Innovació. L'objectiu d'aquesta commemoració és incrementar les habilitats creatives de la població en tots els aspectes: cultura, educació, etc. Aprofitant aquesta celebració, la Regidoria de Polítiques d'Igualtat ha organitzat un taller amb el nom Vídeo en un minut, adreçat a dones del municipi i dinamitzat per l'entitat Drac Màgic, experta en temes de gènere i mitjans de comunicació.

Vídeo en un minut és un taller on es podrà comprovar la gran capacitat d'expressió de les imatges i les possibilitats de transmetre sentiments o pensaments a través d'elles. En el taller s'enregistrarà un vídeo d'un minut de cadascuna de les participants sobre allò que els suggereixi un tema concret. Com a final del taller es projectaran tots aquests vídeos filmats en una única pel·lícula. Després del taller es farà una sessió pública per a mostrar el treball de les participants.

Aquest taller s'està realitzant els dies 3, 5, 10, 12, 17, 19 de febrer, de 17.30 a 19.30 hores, al Centre Cultural. Hi ha servei de canguratge i es pot fer la inscripció al telèfon 93 691 63 73 (Muntsa Marcè, Diversitat i Ciutadania).

Tallers de prevenció de violència de gènere
Des de l'any 2005, a la guia d'activitats educatives, editada per la Regidoria d'Educació, s'ofereix als instituts la possibilitat de demanar aquests tallers dirigits a joves adolescents. L'objectiu dels tallers és contribuir directament amb la prevenció de la violència de gènere facilitant un canvi d'actitud, a partir de la reflexió i l'anàlisi, respecte la concepció de les relacions de parella, i en concret, de l'amor romàntic.

Els tallers són dinamitzats per professionals de l'entitat El Safareig experta en violència dins de l`àmbit de la parella i han treballat amb més de 500 alumnes. Els resultats obtinguts, fins el moment, han estat molt positius. Els professionals referents dels instituts han expressat la voluntat dels centre per continuar treballant en aquesta tasca preventiva ja que els alumnes han estat molt participatius, el professorat s'ha mostrat molt col·laborador i entre tots han decidit que la prevenció vers la violència de gènere sigui una activitat permanent al llarg del temps per tal d'obtenir els resultats esperats.

F.R.

Foto:
- Imatge d'un taller realitzat per la Regidoria de Polítiques d'Igualtat sobre dona i salut.