Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords del Ple Municipal del 29 de gener

Dijous, 29 de gener, va tenir lloc el Ple ordinari del mes de gener. El primer dels punts a aprovar va ser l'adjudicació provisional del contracte de gestió dels serveis públics de recollida d'escombraries i neteja viària a l'empresa Urbaser, per un import de més de 2 milions d'euros anuals.

El punt va ser aprovat amb els vots a favor de PSC i CIU i en contra del Partit Popular i el CpR.

També es va aprovar la implantació de zones blaves d'aparcament, proposta explicada pel regidor de comerç, Joan Fandos. La iniciativa va tirar endavant amb el suport de l'equip de govern i els vots en contra de l'oposició.

L'últim punt va correspondre a una modificació de partides per l'arribada de la subvenció de 6,3 milions d'euros del Fons Estatal d'Inversió Local, més 200.000 euros aportats en el marc de la Llei de Barris. En aquest punt, PSC, CIU i Partit Popular van votar a favor i el CpR s'hi va abstenir.

A l'apartat de mocions, tots els grups municipals en van presentar una conjuntament, a proposta del Defensor del Ciutadà, relativa a l'adhesió de l'Ajuntament a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat, que va ser aprovada per unanimitat.
D'altra banda, el CpR va presentar una moció per instar l'IMPSOL a modificar la quantitat d'ingressos mínims per accedir als nous pisos de protecció oficial, que va ser denegada, amb el vot a favor del PP i en contra de PSC i CiU.
Per últim, també el CpR va presentar una moció en condemna per l'atac d'Israel a Gaza. Van votar a favor tots els grups, menys el PP que ho fa fer en contra.

Una vega acabat el Ple, Alba Ruano va llegir, en representació del col·lectiu educatiu, un manifest contra la Llei d'Educació de Catalunya, que demana a la Generalitat que retiri el projecte i promogui un debat entre tots els sectors de l'ensenyament públic.