Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avanç del Ple Municipal del 29 de gener

El Ple ordinari de gener, que tindrà lloc el proper dijous 29, comptarà amb pocs punts a l'ordre del dia, tot i que es preveu un ampli debat, tal i com va explicar l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, en roda de premsa. Les principals propostes d'acord són l'adjudicació provisional del contracte pel servei de recollida d'escombraries i neteja viària i l'aprovació inicial de la creació del servei d'estacionament limitat i amb control horari.

El Ple també comptarà amb l'expedient de modificació de crèdits més gran de la història local, ja que s'aprovarà la incorporació dels diners dels Fons Estatal d'Inversió Local, uns 6,3 milions d'euros, més 200.000 euros aportats en el marc de la Llei de Barris. A l'apartat de mocions, tots els grups municipals presentaran una, a proposta del Defensor del Ciutadà, relativa a l'adhesió de l'Ajuntament a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat. D'altra banda, el COP-CpR presentarà dues més, la primera per instar l'IMPSOL a modificar la quantitat d'ingressos mínims per accedir als nous pisos de protecció oficial i la segona en condemna a la massacre de Gaza per part d'Israel.

Escombraries i neteja viària
Pel que fa al nou contracte de recollida d'escombraries i neteja viària, aquest s'adjudicarà per un import de 2,4 milions d'euros i per un període de 8 anys. L'Ajuntament vol aprovar, provisionalment, la contractació de l'oferta base de l'empresa Urbaser, escollida entre les 7 presentades. Es tracta d'un nou sistema de recollida, de càrrega bilateral, que comportarà el canvi de més de 600 contenidors i la incorporació de 3 nous camions que, amb una sola persona, podran recollir qualsevol tipus de contenidor, a banda i banda del carrer i a una distància de 5 metres. Es tracta d'un sistema menys sorollós, més higiènic (s'obre per sota) i més ràpid. A més, es preveu ampliar la freqüència de pas, amb recollida diària del rebuig i la matèria orgànica entre els mesos d'abril i octubre i 4 dies setmanals la resta de l'any. Les fraccions es recolliran setmanalment, com a mínim.

Pel que fa a la neteja viària, el nou contracte suposarà una mecanització gairebé total, incorporant una nova màquina i aconseguint que tots els carrers de Ripollet es netegin dos cops per setmana, com a mínim. També es preveu la construcció en terrenys de titularitat municipal d'una nau de 1.800 m2, que s'amortitzarà en 25 anys, i on es podrà disposar de contenidors de reserva pels camions i de carrer, així com de la nova maquinària.
L'alcalde, Juan Parralejo, ha explicat que aquest nou sistema podria començar a funcionar després de l'estiu vinent.

Estacionament limitat i controlat
Un altre dels punts que es presentarà a aprovació inicial és la creació del servei d'estacionament limitat i amb control horari, que es vol establir a les rambles Sant Esteve i Sant Jordi, una part els carrers de Calvari, Sant Joan i Montcada i un petit tram entre el carrer de Sant Joan i Casanova, a la zona del CAP I. En total, la proposta parla de 343 places d'aparcament, amb un preu d'un euro l'hora, que funcionaria de dilluns a divendres, de 9 a 13 h i de 16 a 20 hores, i els dissabtes, de 9 a 14 hores. La creació d'aquest servei, tal i com va destacar l'alcalde, és un compromís del Pla d'Actuació Municipal per aquesta legislatura. Parralejo també ha demanat la participació de tothom en la presentació d'al·legacions, ja que reconeix que es podrien fer millores en quant a horaris, carrers i preus.

Foto 1: L'alcalde, durant la roda de premsa
Foto 2 a 5: tipus de contenidors i camions que es volen instal·lar a Ripollet

R.H.